ΚΟΣΜΟΣ

Πως δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια;

Η εξελιγμένη βόμβα που τοποθετήθηκε πριν από δύο μήνες

Χορηγούμενο

Έτσι δολοφόνησε το Ισραήλ τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια – Η εξελιγμένη βόμβα που τοποθετήθηκε πριν από δύο μήνες στον ξενώνα όπου διέμενε

Έτσι δολοφόνησε το Ισραήλ τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια… Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, φέρεται να σκοτώθηκε αυτή την εβδομάδα από μια εξελιγμένη τηλεχειριζόμενη βόμβα, η οποία είχε μεταφερθεί λαθραία στον ξενώνα όπου διέμενε στην Τεχεράνη. Αυτή η πληροφορία διαψεύδει τις προηγούμενες αναφορές που έκαναν λόγο για θάνατό του από πύραυλο, σύμφωνα με τους New York Times.

Χορηγούμενο

Βάσει του δημοσιεύματος, το οποίο επικαλείται επτά αξιωματούχους από τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών και ενός Αμερικανού, ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε μυστικά στο κτίριο του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη περίπου δύο μήνες πριν.

Η δολοφονία Χανίγια φέρνει το «Ρολόι της Αποκάλυψης» στο τέλος

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι, μέλη του IRGC, ανέφεραν ότι η ακρίβεια του χτυπήματος θυμίζει την τεχνολογία του τηλεχειριζόμενου πολυβόλου που χρησιμοποίησε η Μοσάντ για τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh το 2020.

Η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο, σπάζοντας μερικά παράθυρα και προκαλώντας μερική κατάρρευση ενός εξωτερικού τοίχου, όπως ανέφεραν οι δύο Ιρανοί αξιωματούχοι. Αυτές οι ζημιές φαίνονται επίσης σε μια φωτογραφία του κτιρίου που δόθηκε στους New York Times.

Χορηγούμενο

Νεκρός ο Ισμαήλ Χανιγια: Ποιός θα είναι ο νέος Αρχηγός της Χαμάς;

Ο Χανίγια, ο οποίος είχε ηγηθεί του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στο Κατάρ, είχε διαμείνει πολλές φορές στον συγκεκριμένο ξενώνα κατά τις επισκέψεις του στην Τεχεράνη, σύμφωνα με αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής. Όλοι οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, λόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών σχετικά με τη δολοφονία.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button