ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερντογάν με βέτο μπλόκαρε τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ

Αλωνίζει ανεξέλεγκτος ο Σουλτάνος και δεν μιλάει κανείς

Χορηγούμενο

Με βέτο του Ερντογάν η Τουρκία μπλόκαρε τη συνεργασία ΝΑΤΟ – Ισραήλ – Αλωνίζει ανεξέλεγκτος ο Σουλτάνος και δεν μιλάει κανείς

Ο Ερντογάν με βέτο μπλόκαρε τη συνεργασία ΝΑΤΟ – Ισραήλ! Η Τουρκία χρησιμοποίησε το βέτο της για να αναστείλει τη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η συμμαχία δεν πρέπει να έχει εταίρο το Ισραήλ μέχρι να λήξει η σύγκρουση, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες.

Αυτό θεωρείται σημαντική επιτυχία για την Άγκυρα, καθώς περιορίζει τη ροή πληροφοριών του ΝΑΤΟ προς το Ισραήλ σε συμμαχικό επίπεδο.

Χορηγούμενο

Το Ισραήλ, ως εταίρος του ΝΑΤΟ, έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τη στρατιωτική συμμαχία και ορισμένα μέλη της, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία έθεσε βέτο σε όλες τις συνεργασίες του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ, όπως κοινές συναντήσεις και ασκήσεις, επικαλούμενη τις πράξεις του Ισραήλ στη Γάζα ως παραβίαση των αρχών του ΝΑΤΟ.

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ερντογάν απειλεί ότι θα εισβάλει στο Ισραήλ

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με τις πηγές, η… Τουρκία σκοπεύει να διατηρήσει αυτό το μπλοκάρισμα και δεν θα επιτρέψει την προώθηση της συνεργασίας του… Ισραήλ με το ΝΑΤΟ, μέχρι να τερματιστεί η σύγκρουση, καθώς θεωρεί ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη… Γάζα παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος… Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ισραηλινή κυβέρνηση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button