EΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα λόγω πιθανού κινδύνου για ισραηλινό στόχο

Οι ελληνικές Αρχές έχουν αυξήσει την επαγρύπνηση και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία

Χορηγούμενο

Υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού φέρονται να έχουν προειδοποιήσει για πιθανή απόπειρα επίθεσης σε στόχο ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στο Ιράν.

Οι ελληνικές και διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος αντίποινων σε ισραηλινούς στόχους σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία για στόχο ή ημερομηνία επίθεσης.

Χορηγούμενο

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανησυχίας. Το 2023, η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο Πακιστανούς, οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στο Μοναστηράκι, σε επιχείρηση που φέρεται να συντονίστηκε από το Ιράν. Επίσης, το 2024 σημειώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις χαμηλής έντασης σε ισραηλινό ξενοδοχείο και συναγωγή στην ίδια περιοχή. Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τους υπόπτους, με ενδείξεις για ανάμειξη ατόμων από το Ιράν.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν αυξήσει την επαγρύπνηση και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με διεθνείς ομόλογες υπηρεσίες, ανταλλάσσοντας πληροφορίες. Παρόμοια μέτρα λαμβάνονται και στην Κύπρο, όπου έχουν καταγραφεί παρόμοιες προσπάθειες επίθεσης. Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει επίσης την πιθανότητα διέλευσης αλλοδαπών με σκοπό την πραγματοποίηση επιθέσεων σε άλλες χώρες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button