ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσινγκτον σε επιφυλακή: Απειλές από Ιράν και Χεζμπολάχ, προετοιμασίες για ενδεχόμενο χτύπημα την «ιερή ημέρα»

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Χορηγούμενο

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Όπου κατευθύνονται πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Λόγω των απειλών από το Ιράν και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τα επίπεδα ετοιμότητάς τους μετά τις απειλές του Ιράν για αντίποινα εξαιτίας της πρόσφατης δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη. Εν μέσω της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Χορηγούμενο

Παρόμοια μέτρα είχαν ληφθεί και στις αρχές Απριλίου, πριν από την πυραυλική και drone επίθεση του Ιράν στις 13/4 κατά του Ισραήλ.

Αυτή τη φορά, σε περίπτωση συνδυασμένης επίθεσης της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, οι αμερικανικές δυνάμεις θα έχουν την πρόκληση να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο οπλοστάσιο της φιλοϊρανικής οργάνωσης και την εγγύτητα με το Ισραήλ.

Πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα την ημέρα Tisha B’Av

Σύμφωνα με πληροφορίες από δυτικές μυστικές υπηρεσίες, το Ιράν σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av. Που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του Sky News Arabia, όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Χορηγούμενο

Επίσης οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι το Ιράν, σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ, προγραμματίζει επίθεση από το έδαφος του Λιβάνου ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χανίγια. Στην κηδεία του Χανίγια στη Ντόχα του Κατάρ, ηγέτες όπως ο Νασράλα της Χεζμπολάχ και ο Αλί Χαμεϊνί του Ιράν, απείλησαν ευθέως το Ισραήλ με καταστροφή και αντίποινα.

Ανησυχία στο Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει καλέσει τους πολίτες του να είναι σε επιφυλακή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες σε περίπτωση επίθεσης. Σύμφωνα με το CNN, πολλοί πολίτες καταφεύγουν σε σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Με τις πωλήσεις βασικών αγαθών να σημειώνουν αύξηση. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Victory” ανέφερε αύξηση πωλήσεων ορισμένων προϊόντων κατά 30%.

Οι πολίτες προμηθεύονται κυρίως κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, χαρτί υγείας. Κατεψυγμένο κρέας, εμφιαλωμένο νερό και μωρομάντηλα. Επίσης Οι οδηγίες προτρέπουν τους κατοίκους να καθαρίσουν και να ετοιμάσουν τα καταφύγιά τους. Να έχουν αρκετό νερό και τρόφιμα για τρεις ημέρες, καθώς και φακούς, μπαταρίες και φάρμακα.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος. Και να χρειαστεί να παραμείνουν σε καταφύγια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button