EΛΛΑΔΑ

Νέες αλλαγές στα σχολεία για το νέο έτος – Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου

Χορηγούμενο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Εκτός αν η ημερομηνία πέσει Σαββατοκύριακο, οπότε μεταφέρεται στην επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα.

Για το σχολικό έτος 2024-2025, το πρώτο κουδούνι για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ηχήσει την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου.

Χορηγούμενο

Το πρόγραμμα για τα Νηπιαγωγεία περιλαμβάνει:

Τμήμα Πρωινής Υποδοχής: λειτουργεί από τις 7.45 έως τις 8.30, με ώρα προσέλευσης από τις 7.45 έως τις 8.00
Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα: από τις 8.30 έως τις 13.00, με ώρα προσέλευσης από τις 8.15 έως τις 8.30 και ώρα αποχώρησης στις 13.00
Ακόμη προαιρετικό Απογευματινό Ολοήμερο Τμήμα: από τις 13.00 έως τις 16.00, με ώρα αποχώρησης στις 16.00
Αναβαθμισμένο Προαιρετικό Πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου: από τις 16.00 έως τις 17.30, με ώρα αποχώρησης στις 17.30

Τα ωράρια για τα Δημοτικά:

Στο Δημοτικό, υπάρχει μια αλλαγή στην ώρα αποχώρησης για τα ολοήμερα σχολεία. Οι μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου μπορούν να αποχωρούν είτε στις 15:50, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης διδακτικής ώρας της δεύτερης ζώνης, είτε στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης στις 14:55, μετά την πρώτη διδακτική ώρα της δεύτερης ζώνης. Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, με τα μαθήματα να διεξάγονται από τις 8:15 έως τις 13:15.

Πολλαπλό βιβλίο: Τι είναι και πότε θα εισαχθεί στις σχολικές αίθουσες

Μια αλλαγή στα σχολικά βιβλία αναμένεται με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Επίσης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εισαγωγή του «πολλαπλού βιβλίου». Το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να επιλέγουν από περισσότερα του ενός εγκεκριμένα βιβλία για τη διδασκαλία ενός μαθήματος, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα σπουδών. Αυτό θα επιτρέψει στους μαθητές να απομακρυνθούν από τη μηχανική απομνημόνευση και να αναπτύξουν έναν πιο κριτικό τρόπο σκέψης, έχοντας πρόσβαση σε διαφορετικές πηγές.

Χορηγούμενο

Επίσης η πιλοτική εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου θα ξεκινήσει το σχολικό έτος 2025. Και τα έντυπα βιβλία θα εισαχθούν στην εκπαίδευση το 2026. Η επιλογή των διδακτικών βιβλίων θα γίνεται από τα εγκεκριμένα βιβλία που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων. Θα διατίθενται και σε ψηφιακή μορφή. Δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα πρόσβασης και μέσω αυτής της μορφής.

Επιπλέον το πολλαπλό βιβλίο προσφέρει στους εκπαιδευτικούς περισσότερα εργαλεία, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και να το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με άλλα σχολικά βιβλία.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button