EΛΛΑΔΑ

Επίδομα παιδιού: Κυβερνητικά σχέδια για αύξηση

Μείωση δικαιούχων λόγω χαμηλών γεννήσεων

Χορηγούμενο

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για το επίδομα παιδιού. Με στόχο να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στις οικογένειες. Και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό ζήτημα.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι η αναδιάρθρωση των επιδομάτων με γνώμονα τη διαφάνεια και την ισότητα αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνικών οικογενειών με παιδιά. Και είναι μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Που θεωρείται η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση.

Χορηγούμενο

Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων οδηγεί κάθε χρόνο σε μειωμένο αριθμό οικογενειών. Που πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα. Επίσης, τα αυξημένα εισοδήματα, τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση ή και την εξαφάνιση των ποσών του επιδόματος. Καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα.

Τον περασμένο Μάιο, η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού δόθηκε σε 604.572 δικαιούχους. Με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 129,7 εκατ. ευρώ. Στην τρίτη δόση, που καταβλήθηκε στα τέλη Ιουλίου, οι δικαιούχοι μειώθηκαν σε 532.830. Με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 118,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 72.000 λιγότεροι.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button