ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Μερομήνια 2024-2025: Σημάδια σφοδρού χειμώνα από νωρίς!

Ο νέος χρόνος θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας

Χορηγούμενο

Για αιώνες, οι άνθρωποι στην επαρχία έχουν διατηρήσει την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόβλεψης του καιρού. Χρησιμοποιώντας μια πανάρχαια μέθοδο που ονομάζεται Μερομήνια. Αυτή η παραδοσιακή τεχνική βασίζεται στην παρατήρηση φυσικών φαινομένων και σημείων στον ουρανό. Με σκοπό την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών για το επόμενο έτος.

Η επιλογή του Αυγούστου για αυτές τις παρατηρήσεις δεν είναι τυχαία. Θεωρείται ότι αυτός ο μήνας σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα. Και η καιρική κατάσταση της πρώτης ημέρας παρατήρησης χρησιμοποιείται ως ένδειξη για τον καιρό του πρώτου μήνα του επόμενου έτους. Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η έως τη 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι από την 3η έως την 15η ημέρα. Η κάθε μέρα αντιστοιχεί σε έναν μήνα, ξεκινώντας από τον Αύγουστο.

Χορηγούμενο

Ορισμένοι άνθρωποι στην ύπαιθρο συνεχίζουν να κάνουν προβλέψεις παρατηρώντας τα άστρα τα βράδια. Πολλοί υποστηρίζουν αυτήν τη μέθοδο, ειδικά όσοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, θεωρώντας ότι τους βοηθά να προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους.

Προβλέψεις Μερομηνίων για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2024-2025

Σεπτέμβριος 2024: Αρχικά αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες στα νότια της Ελλάδας, με ελαφρώς χαμηλότερες στα βόρεια και στην κεντρική χώρα. Θα υπάρχουν εκτεταμένα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οκτώβριος 2024: Ωστόσο το τελευταίο δεκαήμερο προβλέπεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία, με ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Χορηγούμενο

Νοέμβριος 2024: Τα πρώτα χιόνια αναμένονται μεταξύ 8 και 13 Νοεμβρίου, πιθανώς και σε χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Δεκέμβριος 2024: Το πρώτο δεκαήμερο θα είναι ψυχρό με πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Μακεδονίας και σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα. Στο τέλος του μήνα, αναμένεται πιο ήπιος καιρός με βροχές σε όλη τη χώρα.

Ιανουάριος 2025: Επίσης ο νέος χρόνος θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας. Στα μέσα του μήνα υπάρχει πιθανότητα να επικρατήσει έντονο ψύχος, με πιθανό πανελλαδικό χιονιά.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button