ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κόλαση στη Μέση Ανατολή – Έτοιμες για όλα οι ΗΠΑ

Η Γερμανία έτοιμη να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ;

Χορηγούμενο

Έρχεται κόλαση στη Μέση Ανατολή – Έτοιμες για όλα οι ΗΠΑ – Η Γερμανία έτοιμη να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ;

Έρχεται κόλαση στη Μέση Ανατολή – Έτοιμες για όλα οι ΗΠΑ… Ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται «για κάθε ενδεχόμενο», αναφερόμενος στην πιθανότητα στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Φίνερ, τόνισε την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, επισημαίνοντας την πρόσφατη ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή από το Πεντάγωνο.

Ο Φίνερ ανέφερε στο ABC ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή γίνεται για την προστασία του Ισραήλ, ενώ παράλληλα γίνονται διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Χορηγούμενο

Από την πλευρά του, ο Ρόντεριχ Κιζεβέτερ από το γερμανικό CDU ζήτησε στρατιωτική υποστήριξη για το Ισραήλ, θεωρώντας αναγκαία την ενεργή συμμετοχή της Γερμανίας. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα γερμανικής στρατιωτικής εμπλοκής.

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ο Ερντογάν ο νέος «πατέρας» της Χαμάς;

Τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, κάλεσε τους Ιταλούς πολίτες να αποχωρήσουν από τον Λίβανο το συντομότερο δυνατό, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button