ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι Έλληνες αθλητές που κατακτούν μετάλλια;

Τα πριμ και τα προνόμια

Χορηγούμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι Έλληνες αθλητές που κατακτούν μετάλλια; Τα πριμ και τα προνόμια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι Έλληνες αθλητές που κατακτούν μετάλλια;… Όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, η Ελλάδα επιβραβεύει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κερδίζουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη όσον αφορά τα χρηματικά ποσά και τα προνόμια που προσφέρει.

Σήμερα, έχουμε επτά αθλητές και αθλήτριες (πέντε ατομικά μετάλλια, αλλά στην κωπηλασία τα πληρώματα μετρούν διπλά) που έχουν κερδίσει μετάλλια, και ελπίζουμε ότι το ελληνικό κράτος θα χρειαστεί να επενδύσει ακόμη περισσότερο.

Χορηγούμενο

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απονέμει 90.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 60.000 ευρώ για το ασημένιο (όσα θα πάρει ο Χρήστου), και 50.000 ευρώ για το χάλκινο (όπως θα λάβουν οι Τσελίδης, Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής, Κοντού, Φίτσιου, Πετρούνιας).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πως έκαναν προπόνηση οι Αρχαίοι Έλληνες;

Επιπλέον, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα χορηγήσει 200.000 ευρώ στις Ομοσπονδίες των αθλημάτων όπου οι αθλητές κέρδισαν μετάλλια. Οι Ομοσπονδίες θα αποφασίσουν πώς θα διανεμηθούν αυτά τα ποσά.

Χορηγούμενο

Εκτός από τα χρηματικά ποσά, υπάρχουν σημαντικά προνόμια. Κάθε αθλητής ή αθλήτρια που κερδίζει μετάλλιο διορίζεται στο δημόσιο και λαμβάνει τον τίτλο του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού με βαθμό Ανθυπολοχαγού. Επίσης, έχουν δικαίωμα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις σε οποιοδήποτε ΑΕΙ ή Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ).


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button