ΚΟΣΜΟΣ

Κόκκινος συναγερμός στο Ισραήλ: Επικείμενη στρατιωτική επίθεση σε λίγες ώρες

Φαίνεται να είναι προγραμματισμένη μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες

Χορηγούμενο

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω της επικείμενης επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Η οποία φαίνεται να είναι προγραμματισμένη μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στους ομολόγους του από τις χώρες της G7.

Η επίθεση αναμένεται ως αντίποινα για τις πρόσφατες δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια… Και υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ. Ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να μειώσουν την ένταση και να αποτρέψουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ενώ ο ακριβής χρόνος της επίθεσης δεν είναι ακόμη γνωστός.

Χορηγούμενο

Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας εθνικής ασφάλειας για να εξετάσει τις εξελίξεις και να συντονίσει τη στρατηγική με τους συμμάχους. Επίσης, ο Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επαναβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ. Και προανήγγειλε την ενίσχυση των αμυντικών του δυνατοτήτων.

Στον Λίβανο, η κατάσταση είναι τεταμένη με πολλές χώρες να προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Και το αεροδρόμιο της Βηρυτού να γεμίζει με επιβάτες που προσπαθούν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στους δρόμους, προπαγανδιστικά πανό προειδοποιούν για επικείμενα αντίποινα.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button