EΛΛΑΔΑ

«Σαρώνει» ύπουλα ο κορωνοϊός: 40 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις

Χορηγούμενο

«Σαρώνει» ύπουλα ο κορωνοϊός: 40 θάνατοι σε μία εβδομάδα – Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις ασθενών

«Σαρώνει» ύπουλα ο κορωνοϊός: 40 θάνατοι σε μία εβδομάδα… Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρατηρείται μείωση στη δραστηριότητα του κορονοϊού, μετά από την αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων.

Η θετικότητα για τον κορωνοϊό στα δείγματα που εξετάστηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ανήλθαν σε 833, παρουσιάζοντας μείωση, ενώ καταγράφηκαν εννέα νέες διασωληνώσεις. Αυτή τη στιγμή, 25 ασθενείς με COVID-19 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Χορηγούμενο

Την εβδομάδα από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, καταγράφηκαν 40 θάνατοι, ενώ ο μέσος αριθμός θανάτων την προηγούμενη τετραετία ήταν 34. Την ίδια εβδομάδα του 2023, οι θάνατοι ήταν 27.

Η παραλλαγή ΒΑ.2.86, που περιέχει τουλάχιστον μία από τις μεταλλάξεις F456L και… R346T, συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση και επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, αυτή η παραλλαγή δεν έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου. Παράλληλα, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση του… SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που εξετάστηκαν.

Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) την ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης των λοιμώξεων του αναπνευστικού και την άμεση αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, ώστε να χορηγείται έγκαιρα η κατάλληλη θεραπεία. Επίσης, συνιστά στον γενικό πληθυσμό, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων αναπνευστικής λοίμωξης, να αποφεύγουν τις επαφές με ευάλωτα άτομα.

Χορηγούμενο

Τέλος, ο αριθμός των κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1. 000 επισκέψεις, καθώς και των κρουσμάτων Σοβαρής Οξείας Λοίμωξης Αναπνευστικού (SARI), παραμένει χαμηλός.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button