ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται «μεγασεισμός»: Για πρώτη φορά προειδοποίηση σοκ από την Ιαπωνία

Χορηγούμενο

Έρχεται «μεγασεισμός»: Για πρώτη φορά προειδοποίηση σοκ από την Ιαπωνία! Εκτιμήσεις που προκαλούν τρόμο!

Έρχεται «μεγασεισμός»: Για πρώτη φορά προειδοποίηση σοκ από την Ιαπωνία… Η Ιαπωνία εξέδωσε για πρώτη φορά προειδοποίηση για την πιθανότητα ενός «μεγασεισμού», μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες ακτές της χώρας, σύμφωνα με το NBC.

Οι σεισμολόγοι συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη και η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε μια προειδοποίηση, την οποία χαρακτήρισε ως «μεγάλη προειδοποίηση σεισμού», σημειώνοντας ότι η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού ήταν αυξημένη σε σύγκριση με το συνηθισμένο, χωρίς όμως να υποδηλώνει ότι ο σεισμός είναι άμεσα επικείμενος.

Χορηγούμενο

Βίντεο από ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

Η προειδοποίηση εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης τοπική ώρα, συμβουλεύοντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση χωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι αρχές τόνισαν ότι η προειδοποίηση δεν σημαίνει ότι ένας μεγάλος σεισμός είναι βέβαιος, αλλά ότι η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη από το κανονικό.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshimasa Hayashi, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν διακοπές ρεύματος, ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης ή προβλήματα επικοινωνίας στην περιοχή.

Χορηγούμενο

Οι περισσότερες ζημιές μέχρι στιγμής ήταν μικρές σε σχέση με την ένταση του σεισμού. Η αστυνομία στην περιφέρεια Μιγιαζάκι ανέφερε ορισμένες κατολισθήσεις, μερικά φανάρια που σταμάτησαν να λειτουργούν, καθώς και σπασμένα παράθυρα στο αεροδρόμιο.

Επίσης, καταγράφηκε τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι, όπως ανέφερε το δημόσιο δίκτυο NHK, μετά τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τη δυτική Ιαπωνία.

Αποδείχθηκε: Αυτός ο καιρός μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό!

Δεν υπήρξαν ανωμαλίες στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι στην περιφέρεια Καγκοσίμα, η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται κανονικά, σύμφωνα με το NHK. Η εταιρεία JR Kyushu ανέστειλε τη λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά τον σεισμό, σύμφωνα με το πρακτορείο KYODO.

Χορηγούμενο

Η Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα, είναι μία από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button