ΚΟΣΜΟΣ

Κόλιν Χουάνγκ – Temu: Ποιός είναι ο πιο πλούσιος Κινέζος;

Η αμύθητη περιουσία και οι εταιρείες που ελέγχει

Χορηγούμενο

Κόλιν Χουάνγκ – Temu: Ποιός είναι ο πιο πλούσιος Κινέζος; Η αμύθητη περιουσία και οι εταιρείες που ελέγχει

Κόλιν Χουάνγκ – Temu: Ποιός είναι ο πιο πλούσιος Κινέζος;… Ο Κόλιν Χουάνγκ, ιδρυτής του κινεζικού ομίλου PDD Holdings, έχει αναδειχθεί ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Σύμφωνα με την κατάταξη δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύθηκε σήμερα από το πρακτορείο Bloomberg. Ο Χουάνγκ, ο οποίος είναι 44 ετών, κατέχει περιουσία αξίας 48,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (44,5 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η PDD Holdings, η μητρική εταιρεία της δημοφιλούς πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo, είναι γνωστή για την προσφορά προϊόντων σε χαμηλές τιμές από την ίδρυσή της το 2015 στην Κίνα. Στο διεθνές πεδίο, η εταιρεία διαχειρίζεται την Temu. Μια εφαρμογή που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, αν και αντιμετωπίζει κριτική για τις εμπορικές της πρακτικές σε χώρες όπως η Γαλλία.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο σήμερα, οι εταιρείες και οι αμύθητες περιουσίες τους

Ο Κόλιν Χουάνγκ ξεπερνά πλέον τον πρώην πλουσιότερο της Κίνας, Ζονγκ Σανσάν. Ιδιοκτήτη της μάρκας μεταλλικού νερού Nongfu Spring. Ο οποίος ήταν στην κορυφή το 2021. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μα Χουατένγκ, επικεφαλής της Tencent. Με περιουσία 42,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (38,8 δισεκατομμυρίων ευρώ), ενώ ακολουθεί ο Ζανγκ Γιμίνγκ, πρώην ιδρυτής του ByteDance, με 42,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης – Οι 50 πλουσιότεροι Έλληνες; Σε ποιά θέση βρίσκονται Μαρινάκης, Βαρδινογιάννης;

Χορηγούμενο

Η πλατφόρμα Pinduoduo συνεχώς κερδίζει έδαφος στην Κίνα. Ειδικά καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο οικονομικές επιλογές εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και υψηλής ανεργίας. Στην Ευρώπη, η Temu επεκτείνεται αλλά αντιμετωπίζει επικρίσεις για παραβιάσεις κανονισμών και χειραγώγηση χρηστών. Από τον Μάιο, η Temu συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες που υπόκεινται σε αυξημένους ελέγχου.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button