ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίμος Περλέγκας: Οτραγικός θάνατος σε παγκάκι και το «Τμήμα Ηθών»

Η σπουδαία πορεία του στην υποκριτική και το ξαφνικό τέλος

Χορηγούμενο

Τίμος Περλέγκας: Οτραγικός θάνατος σε παγκάκι και το «Τμήμα Ηθών» – Η σπουδαία πορεία του στην υποκριτική και το ξαφνικό τέλος

Τίμος Περλέγκας: Οτραγικός θάνατος σε παγκάκι και το «Τμήμα Ηθών»… Ο Τίμος Περλέγκας ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή με έναν ιδιαίτερο και απρόσμενο τρόπο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ένα παγκάκι.

Γεννημένος στην Πάτρα, ο Τίμος Περλέγκας ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από πολύ νεαρή ηλικία και έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα Πατρέας.

Χορηγούμενο

Η σταδιοδρομία του στην υποκριτική ξεκίνησε όταν μετακόμισε στην Αθήνα το 1955, όπου εγγράφηκε στη Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως οι «Πέρσες», και στη συνέχεια περιόδευσε στην Ευρώπη με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Αργότερα, εντάχθηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια.

Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι, αφού είχε αισθανθεί αδιαθεσία. Εκείνο το βράδυ είχε βγει από το σπίτι του για να αγοράσει καπνό για την πίπα του. Όταν οι οικείοι του αντιλήφθηκαν την αργοπορία του, ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Το επόμενο πρωί, τον βρήκε ένας καθαριστής.

Σοκ: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Χορηγούμενο

Εκείνη την περίοδο, ο Τίμος Περλέγκας πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Τμήμα Ηθών», και το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά τον θάνατό του ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος του, Γιάννης Περλέγκας, ακολούθησε επίσης τον δρόμο της υποκριτικής.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button