ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κολύμπι μετά το φαγητό: Ποιες είναι οι πραγματικές απειλές;

Γιατί δεν συνιστάται η είσοδος στη θάλασσα αμέσως μετά το γεύμα;

Χορηγούμενο

Είναι επικίνδυνο να μπούμε στη θάλασσα αμέσως μετά το φαγητό ή υπάρχει άλλος σοβαρότερος κίνδυνος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κύριος κίνδυνος έγκειται στην είσοδο στο κρύο νερό μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της ημέρας. Αυτό, βέβαια, συνδέεται με το φαγητό.

Γιατί δεν συνιστάται η είσοδος στη θάλασσα αμέσως μετά το γεύμα;

Κατά τη διάρκεια της πέψης, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Αν μπούμε στη θάλασσα αμέσως μετά το φαγητό και αφού έχουμε καθίσει στον ήλιο για να “χωνέψουμε”, υπάρχει κίνδυνος θερμικού σοκ λόγω της απότομης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του σώματος και του κρύου νερού.

Χορηγούμενο

Για ασφαλές κολύμπι:

Η διαδικασία της πέψης και η σχετική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος διαρκεί συνήθως 1-3 ώρες. Ανάλογα με την ποσότητα και το είδος του φαγητού. Ενώ δεν συνιστάται η κατανάλωση βαρύ γεύματος πριν το μπάνιο. Η φυσική δραστηριότητα με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία και ζαλάδα.

Για να κολυμπήσετε με ασφάλεια, προτιμήστε ένα ελαφρύ σνακ το μεσημέρι εάν προγραμματίζετε να επιστρέψετε στην παραλία μετά το φαγητό. Σε περίπτωση που ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή τα νερά κρύα, μπείτε στο νερό σταδιακά, βρέχοντας πρώτα το λαιμό, τους καρπούς και το πρόσωπο πριν βουτήξετε.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button