ΚΟΣΜΟΣ

Λέκκας: Ενδεχόμενος σεισμός 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία θα μπορούσε να προκαλέσει 200.000 θύματα!

Ο σεισμός του 2011 με 9 Ρίχτερ, το τεράστιο τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα

Χορηγούμενο

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ιαπωνία, οι οποίες προκάλεσαν ανησυχία. Σχολιάζοντας τον ισχυρό σεισμό 7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη (08.08.2024). Ο Λέκκας είπε στην ΕΡΤ σήμερα (10.08.2024) ότι «η Ιαπωνία είναι μια χώρα που πλήττεται συχνά από σεισμούς. Είμαστε όλοι μάρτυρες των μεγάλων σεισμών που έχει υποστεί στο παρελθόν. Όπως ο σεισμός του 2011 με 9 Ρίχτερ, το τεράστιο τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Το πρόσφατο γεγονός, ένας σεισμός 7,1 Ρίχτερ, προκάλεσε άμεσο συναγερμό για ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό. Επικαλούμαστε δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των σεισμών που ακολουθούν τον κύριο σεισμό. Ωστόσο, οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυτός ο σεισμός δεν είναι ο κύριος. Αλλά απλώς ένα προηγούμενο γεγονός. Ενδεχομένως ο κύριος σεισμός να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτός.

Χορηγούμενο

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το 2011, ένας σεισμός 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου ανοιχτά του Σεντάι, προηγήθηκε του μεγάλου σεισμού των 9 Ρίχτερ δύο ημέρες αργότερα, ο οποίος είχε καταστροφικές συνέπειες».

Ο Λέκκας συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει προηγούμενη εμπειρία από 13 χρόνια. Και συνήθως, οι μεγάλοι σεισμοί στην Ιαπωνία συχνά προαναγγέλλονται από σεισμούς μικρότερης κλίμακας. Αν και δεν ισχύει για όλους τους μεγάλους σεισμούς, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται αυτή η προειδοποίηση. Γι’ αυτό, οι υπηρεσίες, τα ερευνητικά κέντρα και η Πολιτική Προστασία έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα.

Εάν συμβεί σεισμός 9 Ρίχτερ στο ίδιο βάθος των 25 χιλιομέτρων, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν απώλειες περίπου 200.000 ανθρώπων στην περιοχή».”

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button