EΛΛΑΔΑ

Αύριο (11/08) Ουρανός γεμάτος Περσείδες: Μην χάσετε το θέαμα!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας καλεί να στρέψουμε την προσοχή μας στον ουρανό την Κυριακή 11 Αυγούστου

Χορηγούμενο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας καλεί να στρέψουμε την προσοχή μας στον ουρανό την Κυριακή 11 Αυγούστου, καθώς κορυφώνεται η ετήσια βροχή των Περσείδων, ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που συμβαίνει στα τέλη του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου, η καλύτερη θέαση θα είναι αν βρούμε ένα σκοτεινό σημείο, εξοπλιστούμε με μια άνετη ξαπλώστρα ή στρώμα. Και απολαύσουμε το θέαμα των «πεφταστεριών».

 

Χορηγούμενο

Οι Περσείδες προέρχονται από τα υπολείμματα του κομήτη 109P/Swift–Tuttle, ο οποίος πέρασε κοντά από τη Γη το 1992. Αφήνοντας πίσω του σκόνη και συντρίμμια που τέμνουν την τροχιά της Γης. Κάθε Αύγουστο, καθώς η Γη διασχίζει αυτά τα υπολείμματα, τα διαστημικά σωματίδια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα και καίγονται. Δημιουργώντας το εντυπωσιακό θέαμα των διαττόντων αστέρων. Στην πραγματικότητα, δεν πέφτουν οι Περσείδες προς τη Γη, αλλά η Γη εισέρχεται σε αυτά τα συντρίμμια.

Το όνομα «Περσείδες» προήλθε από το γεγονός ότι οι διάττοντες αστέρες φαίνονται να προέρχονται από την περιοχή του ουρανού. Κοντά στον αστερισμό του Περσέα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μάνο Σαριδάκη, στο βιβλίο του «Το Σύμπαν»: «Παρά το ότι δεν υπάρχει επιστημονική σύνδεση μεταξύ των διαττόντων αστέρων και των ευχών. Αν δείτε κάποιο πεφταστέρι αυτό το Αυγουστιάτικο βράδυ, κάντε μια ευχή και προσπαθήστε να την πραγματοποιήσετε μόνοι σας».

Χορηγούμενο


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button