ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες σοκ: Ο πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής ξυλοκόπησε άγρια την καλλονή σύντροφό του

Μελανιές, μαυρισμένα μάτια και τρομακτικά μηνύματα

Χορηγούμενο

Ο πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του! Μελανιές, μαυρισμένα μάτια και τρομακτικά μηνύματα…

Ο πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του… Η Φαμπιόλα Γιάνες, πρώην σύντροφος του Αλμπέρτο Φερνάντες, προέδρου της Αργεντινής από το 2019 έως το 2023, τον κατηγόρησε για σοβαρή σωματική κακοποίηση που της προκάλεσε μώλωπες.

Οι κατηγορίες της Γιάνες προκάλεσαν σοκ στη χώρα και απειλούν να βλάψουν περαιτέρω τη φήμη του Φερνάντες, του οποίου η διακυβέρνηση συχνά επικρίνεται από τους Αργεντινούς για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Χορηγούμενο

Ο Φερνάντες αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι θα αποδείξει στα δικαστήρια την αλήθεια.

Σύμφωνα με το Infobae, αργεντίνικο ειδησεογραφικό site, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες και συνομιλίες που δείχνουν τη Γιάνες, σύντροφό του για τουλάχιστον οκτώ χρόνια και μητέρα του δεύτερου παιδιού του, με μελανιές στο πρόσωπο και τα χέρια.

Σε μηνύματα, η Γιάνες φέρεται να τον κατηγορεί ότι την χτυπούσε επί τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι κάποια από τα περιστατικά άρχισαν τον Αύγουστο του… 2021, με την πρώην πρώτη κυρία να καταγράφει την κακοποίηση και να του στέλνει σχετικά μηνύματα.

«Αυτό δεν λειτουργεί έτσι, με χτυπάς όλη την ώρα. Είναι ασυνήθιστο. Δεν μπορώ να σε αφήσω να μου το κάνεις αυτό όταν δεν σου έκανα τίποτα. Και το μόνο που προσπαθώ να κάνω με το μυαλό μου συγκεντρωμένο είναι να σε υπερασπιστώ και εσύ με χτυπάς σωματικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Τα κείμενα φέρεται να αποκαλύπτουν επίσης τις απαντήσεις που έστειλε ο Φερνάντες: «Αλλά σταμάτα να διαφωνείς. Στο τέλος, καταλήγουμε να μαλώνουμε για όλους τους άλλους. Παρακαλώ. Ελα».

Χορηγούμενο

Σε αυτό, η Γιάνες απαντά: «Με χτυπάς ξανά. Είσαι τρελός». Και ο Φερνάντες της γράφει: «Νιώθω άσχημα».

Στη συνέχεια η Γιάνες λέει: «Με χτυπάς για τρεις συνεχόμενες ημέρες». Στο μήνυμα αυτό ο πρώην πρόεδρος απαντά: «Έχω πρόβλημα στην αναπνοή. Παρακαλώ σταματήστε. Νιώθω πολύ άσχημα».

Η Γιάνες έστειλε τις φωτογραφίες στον Φερνάντες, και παραπονέθηκε για τη βίαιη στάση του: «Και όταν μου χτύπησες τα χέρια, με άφησες με μελανιές. Αυτή έγινε όταν με χαστούκισες».

Στη συνέχεια του στέλνει μια φωτογραφία με το εντελώς μαυρισμένο μάτι της και λέει ειρωνικά: «Αυτή είναι η στιγμή που με χτύπησες κατά λάθος».

Χορηγούμενο

Η απόφαση του δικαστηρίου

Στην απόφασή του, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπουένος Άιρες ξεκίνησε ποινική έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την κυρία Γιάνες εναντίον του Φερνάντες για «ψυχολογική τρομοκρατία», παρενόχληση μέσω τηλεφώνου και σωματική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κυρία Γιάνες κατέθεσε τηλεφωνικά από το σπίτι της στη Μαδρίτη, και αποφάσισε να κατηγορήσει τον Φερνάντες για καθημερινές απειλές, «ψυχολογικό εκφοβισμό» και πρόκληση «ελαφρών τραυματισμών στο πλαίσιο έμφυλης βίας».

Το έγγραφο δεν παρείχε επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες της για σωματική κακοποίηση.

Ο Φερνάντες είπε σε μια δήλωση στο X: «Είναι ψευδές και αυτό για το οποίο κατηγορούμαι τώρα δεν συνέβη ποτέ».

Απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς του.

Στην απόφαση, ο δικαστής Τζούλιαν Ερκολίνι επέβαλε περιοριστικά μέτρα που απαγορεύουν στον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής να πλησιάσει την κυρία Γιάνες σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων και να επικοινωνήσει μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο.

Αστακός: Ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του και την έριξε στη θάλασσα!

Επιπλέον, ο δικαστής απαγόρευσε στον Φερνάντες να ταξιδέψει στο εξωτερικό και ζήτησε να… «Τερματιστεί οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού ή παρενόχλησης, είτε άμεση είτε έμμεση» προς την κυρία Γιάνες. Το δικαστήριο ζήτησε από τις αρχές της Αργεντινής να της παρέχουν αστυνομική προστασία.

Η δικαστική αυτή απόφαση ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών της Γιάνες, οι οποίες εμφανίστηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες μηνύματα που διέρρευσαν και εξετάζονται από τις αρχές σε μια άλλη υπόθεση υπεξαίρεσης κατά του Φερνάντες.

Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για ατασθαλίες στην ανάθεση κρατικών ασφαλιστικών συμβάσεων, ισχυρισμούς που αρνείται.

Σάλος: Aξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του!

Στα μηνύματα που διέρρευσαν μεταξύ της πρώην ιδιωτικής γραμματέως του Φερνάντες και της κυρίας Γιάνες, η τελευταία αναφέρεται σε περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης που έλαβαν χώρα όταν ήταν έγκυος στον γιο της, Φρανσίσκο, ο οποίος είναι τώρα δύο ετών.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που είδε το Associated Press, ο δικαστής Ερκολίνι είχε έρθει σε επαφή με την κα. Γιάνες σχετικά με τις αποκαλύψεις τον Ιούνιο, αλλά εκείνη είχε τότε επιλέξει να μην προχωρήσει σε ποινική δίωξη. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη και την Τρίτη επικοινώνησε με το δικαστήριο του Μπουένος Άιρες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button