ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Τουρκία: Σκοτώνουν αδέσποτα ζώα στους δρόμους μετά το σχετικό νομοσχέδιο του Ερντογάν

Εικόνες που προκαλούν σοκ και φρίκη

Χορηγούμενο

Φρίκη στην Τουρκία: Σκοτώνουν αδέσποτα ζώα στους δρόμους μετά το σχετικό νομοσχέδιο του Ερντογάν! Εικόνες που προκαλούν σοκ και φρίκη κατακλύζουν το διαδίκτυο…

Φρίκη στην Τουρκία: Σκοτώνουν αδέσποτα ζώα στους δρόμους μετά το σχετικό νομοσχέδιο του Ερντογάν… Σάλος έχει προκληθεί από έναν πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προβλέπει την εξόντωση εκατομμυρίων αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία.

Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν κυκλοφορήσει συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο που απεικονίζουν τη μαζική εξόντωση των ζώων, με ανθρώπους να τα κυνηγούν και να τα σκοτώνουν, μετά την ψήφιση του νόμου στα τέλη Ιουλίου.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Ο νόμος, που προήλθε από το κυβερνών κόμμα AK του προεδρικού κόμματος, κατατέθηκε ως απάντηση σε ανησυχίες για επιθέσεις, τροχαία ατυχήματα και λύσσα στη χώρα, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά.

Παρόλο που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των σκύλων από τους δρόμους και στη μεταφορά τους σε καταφύγια, ο νόμος προβλέπει ότι οι σκύλοι με επιθετική συμπεριφορά ή ανίατες ασθένειες θα θανατώνονται.

Η Τουρκία διαθέτει 322 καταφύγια ζώων με χωρητικότητα 105.000 σκύλων, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, αριθμός που δεν επαρκεί για να φιλοξενήσει όλα τα αδέσποτα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία για τη μαζική εξόντωσή τους.

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ο Ερντογάν ο νέος «πατέρας» της Χαμάς;

Χορηγούμενο

Με την ψήφο του νομοσχεδίου τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν δήλωσε…

«Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις ψευδείς εκστρατείες, η εθνοσυνέλευση άκουσε τη φωνή του λαού και αρνήθηκε να αγνοήσει τη βούληση της πλειοψηφίας».

Ο νόμος εγκρίθηκε με 275 ψήφους υπέρ και 224 κατά και απαιτεί από όλους τους δήμους να δαπανούν τουλάχιστον το 0,3% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την αποκατάσταση ζώων και τη δημιουργία ή αναβάθμιση καταφυγίων, με προθεσμία μέχρι το 2028.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ζητούν την ενίσχυση των προγραμμάτων στειρώσης, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει αναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά του νόμου.

Ο Μουράτ Εμίρ, ανώτερος βουλευτής του CHP, χαρακτήρισε τον νόμο «ηθικά και νομικά εσφαλμένο» και δήλωσε…

«Δεν μπορείτε να αποποιηθείτε την ευθύνη για το αίμα που θα χυθεί».

Χορηγούμενο

Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, συγκρουόμενοι με την αστυνομία και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Δεν μπορείτε να τα σκοτώσετε» και «Ανακαλέστε τον νόμο».

Στις τουρκικές πόλεις, πολλοί κάτοικοι φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα, προσφέροντάς τους τροφή, νερό και αυτοσχέδια καταφύγια.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 3% των πολιτών υποστηρίζουν τη θανάτωσή τους, ενώ σχεδόν το 80% προτιμούν την τοποθέτησή τους σε καταφύγια.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button