EΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Η έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές

Τα πύρινα μέτωπα σε Σταμάτα και Βαρνάβα - Καίγονται σπίτια

Χορηγούμενο

Πυροσβεστική: Η έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές… Τα πύρινα μέτωπα σε Σταμάτα και Βαρνάβα – Καίγονται σπίτια!

Πυροσβεστική: Η έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές… Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, έδωσε επείγουσα ενημέρωση σχετικά με τις πυρκαγιές των τελευταίων ωρών, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα εξαιρετικά δύσκολη, με 40 νέες πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο.

Συνεκλήθη έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, για την εξασφάλιση βέλτιστου συντονισμού των δράσεων.

Χορηγούμενο

Η πυρκαγιά στα Μέγαρα έχει περιοριστεί, ωστόσο, μισή ώρα αργότερα ξέσπασε φωτιά κοντά σε σπίτια στον Βαρνάβα. Με ανέμους που φτάνουν τα 8 μποφόρ, η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα, οδηγώντας στην έκδοση τεσσάρων μηνυμάτων 112, εκ των οποίων τα τρία αφορούσαν την εκκένωση οικισμών. Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς τον Μαραθώνα. Η Πυροσβεστική καλεί τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Συναγερμός: Φωτιά τώρα στο Κρυονέρι – Εκκενώνονται σπίτια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει ήδη εισέλθει στις αυλές των σπιτιών, με ορισμένα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Περισσότεροι από 190 πυροσβέστες, 40 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή.

Χορηγούμενο

Οι δρόμοι προς τον Βαρνάβα έχουν κλείσει, ενώ είναι σε πλήρη λειτουργία το 112, το οποίο ειδοποιεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Καπανδρίτι.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button