ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Live η Τελετή Λήξης στο Παρίσι

Όλα όσα θα δούμε στο Stade de France και η «πάσα» στο Λος Άντζελες

Χορηγούμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Live η Τελετή Λήξης στο Παρίσι – Όλα όσα θα δούμε στο Stade de France και η «πάσα» στο Λος Άντζελες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Live η Τελετή Λήξης στο Παρίσι…Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι ήταν ένας μαγευτικός εορτασμός. Αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη “Πόλη του Φωτός” για να αποχαιρετήσουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

Διάσημες Προσωπικότητες και Μουσικές Παραστάσεις

Η τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο Stade de France, συμπεριέλαβε μια σειρά από διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Τομ Κρουζ. Ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ πρωταγωνίστησε σε ένα εντυπωσιακό σκετς, “ταξιδεύοντας” με μοτοσικλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, την επόμενη πόλη φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων το 2028. Επίσης, στην τελετή συμμετείχαν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως οι Red Hot Chili Peppers, η Billie Eilish, και ο Snoop Dogg.

Χορηγούμενο

Θυμηθείτε επίσης – Οι Γάλλοι στο κέντρο της κριτικής: Ανάποδα η σημαία και άλλες γκάφες στην τελετή έναρξης

Παραδοσιακά Στοιχεία της Τελετής

Σύμφωνα με το τελετουργικό, η τελετή ξεκίνησε με την είσοδο του αρχηγού του κράτους της διοργανώτριας χώρας και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο στάδιο. Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας και η ύψωση της σημαίας. Τα παραδοσιακά στοιχεία της τελετής περιελάμβαναν επίσης την παρέλαση σημαιών και αθλητών, ενώ η θεματολογία της τελετής, με τίτλο “Records”, εστίαζε στα ρεκόρ.

Καλλιτεχνικές Επιτελέσεις και Θεαματικά Εφέ

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, ακροβάτες και χορευτές συμμετείχαν στην τελετή. Τα γιγάντια σκηνικά, τα κοστούμια και τα εντυπωσιακά εφέ φωτισμού δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που ταξίδεψε τους θεατές στο χρόνο, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον.

Χορηγούμενο

Βίντεο: Live η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Παράδοση της Ολυμπιακής Σημαίας

Κατά τη διάρκεια της τελετής, παραδόθηκε η ολυμπιακή σημαία σε εκπρόσωπο του Λος Άντζελες. Η H.E.R., βραβευμένη πέντε φορές με Grammy, ερμήνευσε ζωντανά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ μαζί με την Billie Eilish, τον Snoop Dogg και τους Red Hot Chili Peppers.

Συγκινητικές Στιγμές για την Ελληνική Αποστολή

Οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, και η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία κατέλαβε την 6η θέση στην τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δηλώσεις και Προσδοκίες για το 2028

Ο διευθύνων σύμβουλος του Los Angeles 2028 εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη διοργάνωση, δηλώνοντας ότι οι Γάλλοι έκαναν θεαματική δουλειά. Επισήμανε ότι η εμπειρία στους χώρους διεξαγωγής ήταν παγκόσμιας κλάσης. Η δήμαρχος του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, αναγνώρισε ότι το Παρίσι έχει θέσει υψηλό πήχη και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Λος Άντζελες, όπως τα προβλήματα των αστέγων, αλλά τόνισε το πλεονέκτημα του Χόλιγουντ για δημιουργία μαγικών ευκαιριών.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button