EΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Κέρκυρα: Κατάπιε συσκευασίες με ναρκωτικά και πέθανε

Του προκάλεσαν ειλεό

Χορηγούμενο

Σοκ στην Κέρκυρα: Κατάπιε συσκευασίες με ναρκωτικά και πέθανε! Του προκάλεσαν ειλεό και κατέληξε – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση;

Σοκ στην Κέρκυρα: Κατάπιε συσκευασίες με ναρκωτικά και πέθανε… Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 44χρονου Σέρβου τουρίστα που έκανε διακοπές στη Νότια Κέρκυρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι όπου διέμενε στις 7 Αυγούστου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία του θανάτου του αποδίδεται σε ειλεό που προκλήθηκε από πέντε πλαστικές συσκευασίες ναρκωτικών στο στομάχι του.

Η Αρχική Υπόθεση

Η αρχική υπόθεση έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο λόγω παθολογικών αιτίων. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ιωάννη Αιβατίδη ανέτρεψε τα δεδομένα. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αιβατίδης αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής εντόπισε πέντε πλαστικές συσκευασίες με ναρκωτική ουσία λευκού χρώματος, πιθανότατα κοκαΐνη, συνολικού βάρους 83 γραμμαρίων.

Χορηγούμενο

Τα Ευρήματα της Ιατροδικαστικής Έρευνας

Τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 44χρονος είχε καταπιεί περισσότερες συσκευασίες, τις οποίες είχε ήδη αποβάλει. Όπως εξηγεί ο κ. Αιβατίδης, «οι πλαστικές συσκευασίες δεν ήταν απόλυτα αεροστεγείς όταν τις κατάπιε, με αποτέλεσμα μετά την κατάποση να διογκωθούν και να οδηγήσουν σε ειλεό και εισρόφηση υγρού του γαστρεντερικού συστήματος στους πνεύμονες».

Μετά την ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν τις συσκευασίες ναρκωτικών. Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών, που ξεκίνησε έρευνα για να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο… 44χρονος Σέρβος βρέθηκε με τις ναρκωτικές ουσίες στο στομάχι του.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τους κινδύνους της μεταφοράς ναρκωτικών με αυτόν τον τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για να αποκαλύψουν πιθανούς συνεργούς και να αντιμετωπίσουν τέτοια εγκλήματα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button