EΛΛΑΔΑ

Και νέος σεισμός στο Άγιο Όρος – Έντονη ανησυχία στους επιστήμονες

Τι δείχνει η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή;

Χορηγούμενο

Και νέος σεισμός στο Άγιο Όρος! Έντονη ανησυχία στους επιστήμονες… Τι δείχνει η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή;

Και νέος σεισμός στο Άγιο Όρος – Έντονη ανησυχία στους επιστήμονες… Ένας νέος σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 19:52, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Καρυών και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.

Η νέα σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στην περιοχή

Προηγούμενοι Σεισμοί

Πριν από τον σεισμό των 3,6 Ρίχτερ, είχαν καταγραφεί δύο μικρότεροι σεισμοί μεγέθους 1,9 και 1,8 Ρίχτερ. Νωρίτερα την ίδια μέρα, δύο ακόμα σεισμοί είχαν σημειωθεί στην ίδια περιοχή, με μεγέθη 4,1 και 4,2 Ρίχτερ, ενισχύοντας την ανησυχία των κατοίκων και των επιστημόνων για την έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Άγιο Όρος: Νέος διοικητής ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Επιφυλακτικότητα από τους Επιστήμονες

Οι επιστήμονες παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική. Ο σεισμολόγος και καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ… «Είμαστε επιφυλακτικοί γιατί η ακολουθία επιμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες». Ο καθηγητής επισήμανε επίσης την έλλειψη πληροφοριών για την τεκτονική ταυτότητα της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος απαιτεί μάλιστα προσοχή και παρακολούθηση από τις αρμόδιες αρχές και τους κατοίκους. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και λήψη μέτρων προστασίας, καθώς η γεωλογική αστάθεια της περιοχής παραμένει ανησυχητική.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button