ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε ρωσικά εδάφη – Κήρυξη έκτακτης ανάγκης στο Μπέλγκοροντ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τις μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ «δύσκολες και έντονες»

Χορηγούμενο

Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν εντός του ρωσικού εδάφους, με το Κίεβο να αναφέρει σήμερα, Τετάρτη (14/8). Ότι κατέλαβαν 74 οικισμούς στην περιφέρεια του Κουρσκ. Παράλληλα, οι επιθέσεις στην κοντινή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ έχουν οδηγήσει τον κυβερνήτη να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τις μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ «δύσκολες και έντονες». Ο στρατός του Κιέβου, που εισέβαλε στην περιοχή στις 6 Αυγούστου, προχώρησε στην πιο εκτενή επιδρομή ξένου στρατού. Στο ρωσικό έδαφος από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, οι Ουκρανοί έχουν υπό τον έλεγχό τους 74 οικισμούς. Όπου διεξάγονται επιθεωρήσεις και λαμβάνονται μέτρα σταθεροποίησης. Επίσης, ανέφερε ότι «εκατοντάδες» Ρώσοι έχουν αιχμαλωτισθεί.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε ότι τα στρατεύματα προχώρησαν σε προωθήσεις 1-3 χιλιόμετρα στις ζώνες ελέγχου. Καταλαμβάνοντας επιπλέον 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικών εδαφών.

Από την άλλη, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απώθησαν νέες ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Κουρσκ, αποστέλλοντας ενισχύσεις και προκαλώντας απώλειες στους αντιπάλους τους.

Χορηγούμενο

Επιπλέον στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των βομβαρδισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι οποίοι έχουν προκαλέσει καταστροφές και θύματα.

Επιπλέον, οι αρχές των περιφερειών Κουρσκ, Βορόνεζ, Νίζνι-Νόβγκοροντ και Μπριάνσκ ανέφεραν ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προήλθαν από την Ουκρανία.

Επίσης μετά από μια εβδομάδα ταχείας προώθησης, ο στρατηγός Σίρσκι δήλωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν καταλάβει πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους. Από την πλευρά τους, οι ρωσικές αρχές παραδέχθηκαν την απώλεια 28 οικισμών. Και ουκρανικά κέρδη σε μια ζώνη 40 χιλιομέτρων πλάτους και 12 χιλιομέτρων βάθους.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία από το Γαλλικό Πρακτορείο και το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια του Κουρσκ. Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει καταλάβει 1.360 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από την αρχή του χρόνου.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button