EΛΛΑΔΑ

Πρόβλεψη σοκ για δυνατό σεισμό στην Ελλάδα – Οι «κόκκινες» περιοχές

Τι «απαντάει» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

Χορηγούμενο

Πρόβλεψη σοκ για δυνατό σεισμό στην Ελλάδα – Οι «κόκκινες» περιοχές.. Τι «απαντάει» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

Πρόβλεψη σοκ για δυνατό σεισμό στην Ελλάδα – Οι «κόκκινες» περιοχές… Ο Ολλανδός ερευνητής Frank Hoogerbeets, γνωστός για τις προγνωστικές του ικανότητες σχετικά με σεισμούς, προειδοποιεί ξανά για έναν ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα, με εκτίμηση ότι αυτός θα μπορούσε να φτάσει τα 7 Ρίχτερ της κλίμακας Ρίχτερ.

Η τρομακτική πρόβλεψη του Frank Hoogerbeets

«Καθώς πλησιάζουμε στις 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να είμαστε σε επιφυλακή για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αυξομειώσεις, η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και ο Μαρμαράς βρίσκονται σε επιπλέον επιφυλακή. Μπορεί εύκολα να φτάσει το μέγεθος 7 σε αυτή την περιοχή», λέει ο Frank Hoogerbeets

Χορηγούμενο

«Η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι πιθανότατα 20-23 Αυγούστου, αλλά μια ισχυρή δόνηση μπορεί ήδη να συμβεί περίπου στις 15-16 Αυγούστου», τονίζει σε ανάρτησή του.

Χορηγούμενο

Η πρόβλεψη του Hoogerbeets, που είχε προηγουμένως αναγνωριστεί για την ακριβή πρόβλεψη του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία πέρσι, επανέρχεται με ανησυχητικές εκτιμήσεις για την περιοχή των Δωδεκανήσων και γενικότερα για τον ελλαδικό χώρο.

Ο Ολλανδός ερευνητής, Φρανκ Χούγκερμπετς με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για επερχόμενο σεισμό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο.

«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο Χούγκερμπερτς.

Χορηγούμενο

#Greece and #Dodecanese Islands could be more at risk right now. While Greece has a M 6 roughly every 2 years, it has…

Δημοσιεύτηκε από Frank Hoogerbeets στις Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Μάλιστα, λίγο αργότερα έκανε και μια δεύτερη ανάρτηση στην οποία αναφέρει λιτά «Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός»!

Be on watch, just in case. A stronger shake is possible in the region.

Δημοσιεύτηκε από Frank Hoogerbeets στις Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Οι Αμφιλεγόμενες Μέθοδοι του Hoogerbeets

Ο Frank Hoogerbeets χρησιμοποιεί μάλιστα μια μέθοδο πρόβλεψης βασισμένη στις κινήσεις των πλανητών, μια προσέγγιση που έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες απόψεις στον επιστημονικό κόσμο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι συνδυασμένες κινήσεις των πλανητών μπορεί να επηρεάσουν τη σεισμική δραστηριότητα, αν και αυτή η θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως από την επιστημονική κοινότητα.

Δείτε επίσης – Αποδείχθηκε: Αυτός ο καιρός μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό!

Η απάντηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, καταξιωμένος σεισμολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Σεισμολογίας, απαντά στις προβλέψεις του Hoogerbeets με επιφυλακτικότητα. Σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο, η πρόβλεψη σεισμών με βάση τις κινήσεις των πλανητών δεν έχει επαρκή επιστημονική βάση και επίσης η μέθοδος αυτή δεν αναγνωρίζεται ως αξιόπιστη στον τομέα της σεισμολογίας.

Ο Παπαδόπουλος επισημαίνει μάλιστα ότι η επιστήμη των σεισμών βασίζεται σε δεδομένα από τη σεισμική δραστηριότητα, την ανάλυση των τεκτονικών πλακών, και τις ιστορικές σεισμικές καταγραφές.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.

Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει. Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς.

Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές!

Συμπέρασμα, αναξιόπιστη ιστορία».

Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.1. Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Papadopoulos στις Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Εν κατακλείδι, αν και οι προειδοποιήσεις του Frank Hoogerbeets αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ετοιμότητας, είναι σημαντικό να βασιζόμαστε σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και να λαμβάνουμε υπόψη τις συστάσεις των καταξιωμένων σεισμολόγων για την καλύτερη προστασία των κοινοτήτων μας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button