EΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στους Φούρνους Ικαρίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα

Χορηγούμενο

Το Σάββατο 17/8, ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή στους Φούρνους Ικαρίας, κινητοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Χ, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας. Στην περιοχή επιχειρούν εθελοντές με 4 οχήματα, ενώ ενισχύονται με 8 πυροσβέστες της 14ης ΕΜΟΔΕ και ένα ελικόπτερο.

Χορηγούμενο

Για το Σάββατο 17/8, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για έξι περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, το Νότιο Αιγαίο, το Βόρειο Αιγαίο, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η καύση ξερών χόρτων, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, και το κάπνισμα μελισσών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά, καλείται να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button