EΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ικαρία – Εκκενώσεις με σκάφη του Λιμενικού

Άνιση μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Χορηγούμενο

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ικαρία – Εκκενώσεις με σκάφη του Λιμενικού! Άνιση μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ικαρία – Εκκενώσεις με σκάφη του Λιμενικού… Μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Καμάρι Φούρων Κορσεών Ικαρίας, θέτοντας σε συναγερμό τις τοπικές αρχές. Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές με τέσσερα οχήματα, καθώς και οκτώ πυροσβέστες της 14ης ΕΜΟΔΕ, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου.

Λίγο μετά τις 14:00, το 112 εξέδωσε ειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τους Φούρνους για λόγους ασφαλείας.

Χορηγούμενο

Στις 17:00, κατέφθασαν επειγόντως επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Δύο καναντέρ επιχειρούν επίσης από αέρος, ενώ πρόσθετες δυνάμεις από την Ικαρία καταφθάνουν με το πλοίο «Μεγαλόχαρη».

Δείτε επίσης – Φωτιά: Ρομά λεηλατούν τα καμένα σπίτια στην Αττική

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή, με δύο πλωτά και ιδιωτικά σκάφη έτοιμα να βοηθήσουν. Μέχρι στιγμής, 16 άτομα έχουν απομακρυνθεί με πλωτό του… Λιμενικού και άλλα τρία με ιδιωτικό σκάφος προς τον Άγιο Μηνά Φούρνων. Η φωτιά μαίνεται στην τοποθεσία Σκάφη, στην ευρύτερη περιοχή Καμάρι, ενώ οι κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για απομάκρυνση και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button