EΛΛΑΔΑ

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Αυγούστου – Χρόνια Πολλά!

Τιμάται η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Ανδρέα του Στρατηλάτη

Χορηγούμενο

Σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024, τιμάται η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Ανδρέα του Στρατηλάτη. Του Οσίου Θεοφάνη πολιούχου Ναούσης του θαυματουργού, καθώς και των Μαρτύρων Τιμοθέου, Αγαπίου, Θέκλης, Ευτυχιανού, Στρατηγίου και Μύρωνος.

Ο Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι 2.593 Μάρτυρες που υπέφεραν μαζί του, έχουν ιδιαίτερη θέση στον συναξαριστή. Όταν ο αρχιστράτηγος Αντίοχος ανέθεσε στον γενναίο χριστιανό αξιωματικό Ανδρέα τη διοίκηση ενός μικρού σώματος στρατιωτών, οι οποίοι ήταν τρομοκρατημένοι από τον πολυάριθμο και νικηφόρο εχθρό, ο Ανδρέας τους διαβεβαίωσε ότι η νίκη θα ήταν δική τους, αν προσεύχονταν με πίστη στον παντοδύναμο Θεό. Τα λόγια του Ανδρέα αναπτέρωσαν το ηθικό των στρατιωτών, οδηγώντας τους στη νίκη.

Χορηγούμενο

Όταν ο Αντίοχος έμαθε ότι οι στρατιώτες είχαν προσηλυτιστεί στον χριστιανισμό, διέταξε την αποστράτευσή τους. Ωστόσο, και αυτοί οι στρατιώτες ασπάστηκαν τον χριστιανισμό υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα. Εξοργισμένος, ο Αντίοχος έστειλε ειδική δύναμη που σκότωσε όλους τους χριστιανούς στρατιώτες, οι οποίοι ανέρχονταν στους 2.593.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button