EΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Χαλκιδική – Έγινε αισθητός μέχρι την Τουρκία

Η σεισμική δόνηση συνοδεύτηκε από απόκοσμο βουητό

Χορηγούμενο

Σεισμός στη Χαλκιδική – Έγινε αισθητός μέχρι την Τουρκία! Η σεισμική δόνηση συνοδεύτηκε από απόκοσμο βουητό και προκάλεσε τρόμο

Σεισμός στη Χαλκιδική – Έγινε αισθητός μέχρι την Τουρκία… Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/8) στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε στις 22:19, με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Γαλάτιστας, στη Χαλκιδική. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 8,5 χιλιόμετρα, γεγονός που την καθιστά επιφανειακή.

Δείτε επίσης – Νέες ανησυχίες για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα: Ο ερευνητής που είχε προβλέψει την καταστροφή στην Τουρκία προειδοποιεί

Χορηγούμενο
Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο στη Χαλκιδική

Παρά το μικρό της μέγεθος, η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας μια σύντομη αναστάτωση. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο σεισμός συνοδεύτηκε από βουητό, κάτι που συνέβαλε στην ένταση της εμπειρίας, παρά τη μικρή διάρκεια του φαινομένου.

Δείτε επίσης – Αποδείχθηκε: Αυτός ο καιρός μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο Τσανάκκαλε της… Τουρκίας, όπως ανέφερε η τουρκική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών AFAR. Παρά την ευρύτερη περιοχή που επηρεάστηκε, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, και οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση για τυχόν μετασεισμούς. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή είναι συνηθισμένη, αλλά πάντα εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες στους κατοίκους.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button