ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάσος: Τουρκική φρεγάτα ξανά δίπλα σε πλοίο που εκτελεί έρευνες

Η νέα πρόκληση από τους Τούρκους και η σιγή ιχθύος της κυβέρνησης

Χορηγούμενο

Κάσος: Τουρκική φρεγάτα ξανά δίπλα σε πλοίο που εκτελεί έρευνες! Η νέα πρόκληση από τους Τούρκους και η «περίεργη» σιγή ιχθύος της κυβέρνησης…

Κάσος: Τουρκική φρεγάτα ξανά δίπλα σε πλοίο που εκτελεί έρευνες… Η κατάσταση γύρω από τη «νέα» Κάσο εξελίσσεται ραγδαία, με την παρουσία του ιταλικού πλοίου IEVOLI RELUME, που από χθες το βράδυ εκτελεί εργασίες στην περιοχή σύμφωνα με ελληνική ΝΑVTEX. Ωστόσο, η εμφάνιση της τουρκικής φρεγάτας F 493 «TCG Gelibolu», μόλις το ιταλικό πλοίο βρέθηκε στην περιοχή, έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες.

Το ερευνητικό σκάφος IEVOLI RELUME (marinetraffic.com)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται υπό πίεση να αντιδράσει σε αυτήν τη νέα τουρκική πρόκληση. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημες δηλώσεις, αφήνοντας τα ερωτήματα για τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς να αιωρούνται. Πολλοί αναρωτιούνται αν η ελληνική κυβέρνηση θα ανεχτεί για άλλη μια φορά αυτή την επιθετική στάση της Τουρκίας, ή αν θα προχωρήσει σε κάποια αποφασιστική απάντηση.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – «Βόμβα»: Η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να βυθίσει καλώδια στην Κάσο;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται κριτική για μια ενδεχόμενη «υποχωρητική» στάση απέναντι στην Τουρκία. Ερωτήματα εγείρονται για το περιεχόμενο της «καλής συμφωνίας» που φαίνεται να έχει γίνει μεταξύ του… Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας. Ποια είναι η φύση αυτής της συμφωνίας και πώς σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή;

Η ανάγκη για άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση είναι επιτακτική. Οι πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης περιμένουν απαντήσεις, καθώς η ένταση στην… Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται, και μάλιστα η εθνική κυριαρχία της χώρας δοκιμάζεται.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button