ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ιησούς Χριστός – Σπουδαία ανακάλυψη για την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο

Τι αποκάλυψαν οι νέες έρευνες με τη χρήση ακτίνων Χ;

Χορηγούμενο

Ιησούς Χριστός – Σπουδαία ανακάλυψη: Με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο τυλίχθηκε το Σώμα του! Τι αποκάλυψαν οι νέες έρευνες με τη χρήση ακτίνων Χ;

Ιησούς Χριστός – Σπουδαία ανακάλυψη για την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο… Το φημισμένο λινό ύφασμα, γνωστό ως Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε πράγματι για να τυλίξει το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη Σταύρωσή του, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Ιταλοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική που περιλαμβάνει ακτίνες Χ, κατέληξαν ότι το ύφασμα χρονολογείται από την εποχή του Χριστού, περίπου 2.000 χρόνια πριν.

Η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο

Αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι η χρονολόγηση της Ιεράς Σινδόνης συμφωνεί με την εποχή που έζησε ο Ιησούς, ενισχύοντας την πιθανότητα αυθεντικότητάς της. Η Σινδόνη του Τορίνο παρουσιάστηκε δημόσια για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1350, ισχυριζόμενη ότι αποτελεί την αυθεντική ταφική σινδόνη του Ιησού.

Χορηγούμενο

Το ύφασμα φέρει μια αμυδρή εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, και οι πιστοί θεωρούσαν ότι η εικόνα αυτή είναι θαυματουργή και απεικονίζει τον ίδιο τον Χριστό. Ωστόσο, μια έρευνα τη δεκαετία του 1980 έθεσε υπό αμφισβήτηση αυτή την εκδοχή, χρονολογώντας τη Σινδόνη στον Μεσαίωνα, αιώνες μετά τον θάνατο του Ιησού.

Δείτε επίσης – Μυστικός Δείπνος: Τι έφαγαν ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοι; Οι συμβολισμοί και το τραπέζι

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η Σινδόνη είχε χρησιμοποιηθεί για να τυλίξει τη σορό του Ζακ ντε Μολαί, του τελευταίου Μεγάλου Μάγιστρου των Ναϊτών Ιπποτών, ο οποίος ηγήθηκε του Τάγματος μέχρι τη διάλυσή του το 1307.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Γιατί ο Χριστός έφαγε ψητό ψάρι και μέλι πριν αναληφθεί στους ουρανούς;

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία τύλιξε το σώμα του Ιησού σε ένα λινό ύφασμα και το τοποθέτησε σε τάφο. Η ιστορία της Σινδόνης πριν από τον Μεσαίωνα είναι σκοτεινή και γεμάτη μυστήριο, καθώς πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε στην Έδεσσα της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button