ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίστευτο: Ποιά τροφή έχει τις περισσότερες βιταμίνες κι εμείς την πετάμε;

Τα πολύτιμα οφέλη που στερούμε από τον οργανισμό μας εν αγνοία μας

Χορηγούμενο

Απίστευτο: Ποιά τροφή έχει τις περισσότερες βιταμίνες και την πετάμε; Τα πολύτιμα οφέλη που στερούμε από τον οργανισμό μας εν αγνοία μας

Απίστευτο: Ποιά τροφή έχει τις περισσότερες βιταμίνες και την πετάμε; Η συζήτηση γύρω από το αν πρέπει να καθαρίζουμε τις πατάτες πριν το μαγείρεμα έχει αναδείξει δύο αντίθετες απόψεις. Οι υποστηρικτές του καθαρίσματος τονίζουν την ανάγκη να απομακρυνθούν υπολείμματα χώματος και άλλων ουσιών που μπορεί να έχουν απορροφηθεί από τη φλούδα. Αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και έχει ως στόχο την προστασία της υγείας, ειδικά όταν οι πατάτες δεν έχουν καλλιεργηθεί με βιολογικές μεθόδους.

Τα πολύτιμα οφέλη της φλούδας της πατάτας

Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση που υποστηρίζει ότι η φλούδα της πατάτας δεν πρέπει να αφαιρείται, καθώς περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό. Η φλούδα της πατάτας είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του σώματος. Συγκεκριμένα, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και βιταμίνες του συμπλέγματος B, που παίζουν ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.

Χορηγούμενο

Επιπλέον, η φλούδα της πατάτας είναι πηγή ασβεστίου, ενός απαραίτητου στοιχείου για την υγεία των οστών και των δοντιών, ενώ τα φυτοχημικά συστατικά που περιέχει έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτά τα συστατικά, σε συνδυασμό με το κάλιο και τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται επίσης στη φλούδα, βοηθούν στην προστασία από καρδιαγγειακές νόσους. Το κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ τα Ωμέγα-3 είναι γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους και την υποστήριξη της καρδιακής υγείας.

Δείτε επίσης – Προσοχή, επικίνδυνα όξινος οργανισμός: Τα συμπτώματα και τα σημάδια στο σώμα σας

Πέρα από την καρδιοπροστατευτική δράση, η φλούδα της πατάτας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας την ανάγκη για κατανάλωση περισσότερων θερμίδων. Οι φυτικές ίνες επίσης συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Γιατί πρέπει να τρώμε τα μικρά ψάρια ολόκληρα, με τα κόκκαλα;

Πρέπει να την πετάμε τελικά τη φλούδα της πατάτας;

Η επιλογή, λοιπόν, αν θα καταναλώνουμε τις πατάτες με τη φλούδα ή χωρίς εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις ανάγκες της υγείας μας. Εάν επιλέξετε να αφήσετε τη φλούδα, φροντίστε να πλύνετε τις πατάτες πολύ καλά πριν το μαγείρεμα για να απομακρύνετε τυχόν ρύπους ή χημικά κατάλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη που προσφέρει η φλούδα της πατάτας και να προσθέσετε μια ακόμη θρεπτική πηγή στη διατροφή σας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button