ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Θλίψη: Πέθανε μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια

Η σπουδαία συμβολή της στο ελληνικό πεντάγραμμο και οι συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες

Χορηγούμενο

Θλίψη: Πέθανε μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια… Η σπουδαία συμβολή της στο ελληνικό πεντάγραμμο και οι συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες

Θλίψη: Πέθανε μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια… Με βαθιά θλίψη ανακοινώνεται ο θάνατος της Βέτας Προέδρου σε ηλικία 89 ετών, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μεταπολεμικής ελαφράς μουσικής. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από τον Σπύρο Μπιμπίλα, προκαλώντας θλίψη και απογοήτευση στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Βέτα Προέδρου γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1935 στη Θάσο και υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στη σκηνή της ελαφράς μουσικής της εποχής. Αγαπητή για την χαρακτηριστική φωνή και την παρουσία της, συνεργάστηκε τακτικά με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του ΕΙΡ, συνεισφέροντας σημαντικά στο μουσικό τοπίο της εποχής. Το 1967 εμφανίστηκε στη «Λαλέουσα» του Αρία και την περίοδο 1976-77 στη «Γωνία» του Χρ. Χαιρόπουλου, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της στη σκηνή.

Χορηγούμενο

Η Βέτα Προέδρου δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική, καθώς η παρουσία της στις ελληνικές ταινίες της εποχής πρόσθεσε μία ακόμη διάσταση στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Τζώρτζη, με τον οποίο μοιράστηκε πολλές στιγμές της ζωής της. Η απώλεια της Βέτας Προέδρου αφήνει ένα κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά η κληρονομιά της θα συνεχίσει να ζει μέσω των έργων και της μουσικής της.

Δείτε επίσης – Θρήνος στην ελληνική τηλεόραση: Πέθανε γνωστή παρουσιάστρια

Η θλιβερή ανακοίνωση του θανάτου της Βέτας Προέδρου

«Ένα θλιβερό νέο στην αρχή της εβδομάδας είναι η αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας ηθοποιού με τη βελούδινη φωνή της Βέτας Προέδρου…Έφυγε σήμερα και κηδευεται αύριο από τον Άγιο Βασίλειο Εξαρχείων στην οδό Μετσόβου.

Χορηγούμενο

Θα ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία της σε χωριό του Ναυπλίου, εκεί που γύρισε την πρώτη της ταινία “Επιστροφή στις Μυκήνες” Γεννημένη στις 16 φεβρουαρίου του 1935 εκανε σημαντικές εμφανίσεις στον ελληνικό κινηματογράφο και κυρίως άφησε εποχή με την ιδιόμορφη ζεστή φωνή της στο ραδιόφωνο με τις εκπομπές της και στο τραγούδι αφού ως μούσα του Χαιρόπουλου γνωρισε μεγάλη επιτυχία στα νυχτερινά καλά μαγαζιά.Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιο-λεύκωμα του ΤΑΣΕΗ που υπηρξε εκλεκτο μέλος του,το 2018.Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Βέτα».

View this post on Instagram

A post shared by Σπύρος Μπιμπίλας (@spyrosmpimpilas)

Χορηγούμενο

 


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button