ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε νέους μπελάδες ο Νίκος Κοκλώνης: Του «δένουν» τα χέρια

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών;

Χορηγούμενο

Σε νέους μπελάδες ο Νίκος Κοκλώνης: «Δένουν» τα χέρια του παρουσιαστή και επιχειρηματία! Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών;

Σε νέους μπελάδες ο Νίκος Κοκλώνης: «Δένουν» τα χέρια του… Ο Νίκος Κοκλώνης, γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, καθώς η δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών παρατάθηκε λόγω της εν εξελίξει έρευνας από την Οικονομική Εισαγγελία. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε, με το βούλευμα υπ’ αριθμ. 2634, να επεκτείνει τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων πέραν του 18μηνου που είχε αρχικά οριστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον κατά τη διάρκεια της έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δείτε επίσης – Ο Νίκος Κοκλώνης θύμα συμμορίας: Το θρίλερ, τα λύτρα και η προθεσμία

Χορηγούμενο

Η αρχική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Κοκλώνη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023, κατόπιν διάταξης του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Η δέσμευση αυτή αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Κοκλώνη, καθώς και έξι συνεργατών του και 13 εταιριών συμφερόντων του. Από την παρατεταμένη δέσμευση εξαιρέθηκε μόνο ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του.

Η έρευνα, η οποία διενεργείται από την Οικονομική Αστυνομία, εστιάζει σε αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η εγκληματική οργάνωση και η απάτη κατά του Δημοσίου, με εκτιμώμενη ζημία εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα της υπόθεσης έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία διαρκεί ήδη 18 μήνες. Αυτό εγείρει νομικά ερωτήματα, καθώς σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το ανώτατο όριο δέσμευσης λογαριασμών υπόπτων για αξιόποινες πράξεις είναι 18 μήνες.

Δείτε επίσης – Νίκος Κοκλώνης: Τα 5 εκατομμύρια τζίρος την μέρα, η κατάθλιψη, ο σφοδρός έρωτας, το έμφραγμα και η κατάθλιψη

Χορηγούμενο

Παρά τις κατηγορίες, ο Κοκλώνης αρνείται την εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες. Σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι έχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από επτά χώρες τα τελευταία 20 χρόνια, χωρίς να του έχει καταλογιστεί ποτέ οτιδήποτε παράνομο. Παρόλα αυτά, η φήμη του έχει κλονιστεί από παλαιότερες υποθέσεις, όπως η υπόθεση της Air Fast Tickets, που άφησε χρέη ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, και της Dealber, που κατηγορήθηκε για εξαπάτηση τηλεθεατών.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την «Espresso» επιδεινώνουν περαιτέρω την εικόνα του, καθώς αναφέρονται καταγγελίες από «τυχερούς» τηλεοπτικών εκπομπών που δεν έλαβαν τα δώρα ή τις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι είχαν κερδίσει. Με την έρευνα να παραμένει ανοιχτή και την πίεση να αυξάνεται, το μέλλον του Νίκου Κοκλώνη στην τηλεοπτική βιομηχανία και πέρα από αυτήν παραμένει αβέβαιο.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button