ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα από το air condition – Συμβουλές για την καλοκαιρινή ταλαιπωρία

Η Νόσος των Λεγεωνάριων εμφανίζει αύξηση τους καλοκαιρινούς μήνες

Χορηγούμενο

Η Νόσος των Λεγεωνάριων εμφανίζει αύξηση τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το βακτήριο που την προκαλεί εντοπίζεται σε συστήματα κλιματισμού. Καθώς και σε ντους, βρύσες, υδρομασάζ, δεξαμενές νερού και άλλα σημεία όπου υπάρχει στάσιμο νερό.

Πρόκειται για μια σοβαρή μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων) που προκαλείται από το βακτήριο Legionella, με θνησιμότητα που κυμαίνεται περίπου στο 5%-10%.

Χορηγούμενο

Δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στη Legionella, ωστόσο άτομα με υποκείμενα νοσήματα, καπνιστές και ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα.

Η νόσος αρχίζει με πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους, ενώ αργότερα αναπτύσσεται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή, που μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή πνευμονία.

Χορηγούμενο

Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών εμφανίζει διάρροια ή έμετο, ενώ σχεδόν οι μισοί παρουσιάζουν σύγχυση ή παραλήρημα.

Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία και θεραπεία με αντιβιοτικά, και για τη διάγνωση απαιτούνται εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις.

Μετάδοση της Νόσου Η μετάδοση γίνεται μέσω της εισπνοής μικροσκοπικών σταγονιδίων νερού που περιέχουν τα βακτήρια Legionella.

Τα βακτήρια ζουν στο νερό και αναπτύσσονται σε συνθήκες όπως το στάσιμο νερό σε συστήματα με θερμοκρασίες 20°C έως 50°C.

Χορηγούμενο

Αυτά τα σταγονίδια μπορεί να προκύψουν κατά τη ροή του νερού από βρύσες. Κεφαλές ντους, φυσαλίδες σε πισίνες spa ή από ορισμένα κλιματιστικά συστήματα.

Ανακούφιση από τον πονόλαιμο λόγω κλιματισμού Η καλή ενυδάτωση του σώματος και του λαιμού είναι το πρώτο βήμα για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο που προκαλείται από τον κλιματισμό.

Φροντίστε να έχετε πάντα νερό κοντά σας και πίνετε συχνά. Επιπλέον, οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί και τα ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του λαιμού. Προσφέροντας ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή.

Η χρήση υγραντήρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στον χώρο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε παστίλιες για το λαιμό, που δεν περιέχουν αντιβιοτικά.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button