ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Εδώ κρύβουν το χρυσό τους οι μεγιστάνες – Το μυστικό θησαυροφυλάκιο

Που βρίσκεται το «καταφύγιο» των έξι ορόφων με χωρητικότητα 10.000 τόνων ασημιού και 500 τόνων χρυσού;

Χορηγούμενο

Εδώ κρύβουν το χρυσό τους οι μεγιστάνες… Που βρίσκεται Το μυστικό θησαυροφυλάκιο των έξι ορόφων με χωρητικότητα 10.000 τόνων ασημιού και 500 τόνων χρυσού;

Εδώ κρύβουν το χρυσό τους οι μεγιστάνες – Το μυστικό θησαυροφυλάκιο… Η αυξανόμενη αβεβαιότητα στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή οδηγεί τους πλούσιους παγκοσμίως να επενδύουν περισσότερο σε πολύτιμα μέταλλα, κυρίως χρυσό και ασήμι. Ωστόσο, αυτή η τάση έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα… Την αναγκαιότητα εύρεσης ασφαλών χώρων αποθήκευσης για τις τεράστιες ποσότητες χρυσού που συσσωρεύονται.

Η παγκόσμια ζήτηση για ασφαλή αποθήκευση έχει οδηγήσει στη δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων θησαυροφυλακίων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «The Reserve» στη Σιγκαπούρη, ένα εντυπωσιακό θησαυροφυλάκιο έξι ορόφων με χωρητικότητα 10.000 τόνων ασημιού και περίπου 500 τόνων χρυσού. Αυτή η ποσότητα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παγκόσμιας προσφοράς χρυσού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Χορηγούμενο

Το «The Reserve», που εκτείνεται σε 167.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θησαυροφυλάκια στον κόσμο. Η Silver Bullion, η εταιρεία πίσω από την κατασκευή του, αναφέρει ότι το προηγούμενο θησαυροφυλάκιο της έχει ήδη υπερχειλίσει, και η ζήτηση για τον νέο χώρο είναι υψηλή. Σημαντικό είναι ότι οι επενδυτές προτιμούν την αποθήκευση πολύτιμων μετάλλων εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το θησαυροφυλάκιο «The Reserve» στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη, γνωστή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της οικονομίας της, έχει καταστεί κεντρικός κόμβος για τη φύλαξη πολύτιμων μετάλλων. Παράλληλα, η Νέα Ζηλανδία, με το θησαυροφυλάκιο της πρωτεύουσας, προσελκύει πελάτες από το Χονγκ Κονγκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τζον Μάλβεϊ, εκπρόσωπος του θησαυροφυλακίου της Νέας Ζηλανδίας, σημειώνει ότι η χώρα τους προσφέρει την ασφάλεια που αναζητούν οι επενδυτές λόγω της αποστασιοποίησης από διεθνείς συγκρούσεις.

Η αύξηση της στροφής προς τον χρυσό οφείλεται στην κλιμάκωση των γεωπολιτικών κινδύνων, όπως οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, η κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Σύμφωνα με τον Τζεφ Κρίστιαν της CPM Group, ο χρυσός αποτελεί έναν από τους λίγους τρόπους αποθήκευσης αξίας χωρίς σημαντικό επενδυτικό ρίσκο.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button