ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: Έτοιμο να υποδεχθεί οπαδούς το 2027-2028

Οι καθυστερήσεις που επηρέασαν το χρονοδιάγραμμα οφείλονται στην ανάγκη αντιμετώπισης αυθαίρετων κατασκευών

Χορηγούμενο

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στους οπαδούς και τους φιλάθλους την αθλητική σεζόν 2027-2028. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέα Γραμματικογιάννη.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ο κ. Γραμματικογιάννης ανέφερε ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Χορηγούμενο

Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Intrakat-ΜΕΤΚΑ, η οποία έχει αναλάβει το έργο, έχει προχωρήσει σημαντικά στις αρχικές εργασίες. Και το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση και έγκριση των μελετών για το γήπεδο. Αν και η σύμβαση προβλέπει την έγκριση των μελετών εντός δύο μηνών, ο κ. Γραμματικογιάννης εκτιμά ότι αυτό θα γίνει γρηγορότερα, λόγω της εμπειρίας των κατασκευαστών και της προόδου των πρόδρομων εργασιών.

Θα είναι έτοιμο για την αθλητική σεζόν 2027-2028

Το κύριο κατασκευαστικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2027. Παρά τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει, ο κ. Γραμματικογιάννης εκτιμά ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο για την αθλητική σεζόν 2027-2028.

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν αφορά τόσο τα τεχνικά ζητήματα, όσο τον συντονισμό των τριών έργων. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τα έργα πρασίνου που ανέλαβε η ΟΔΟΣ ΑΤΕ και τις υποδομές που ανέλαβε η ΖΙΤΑΚΑΤ. Οι δύο τελευταίες συμβάσεις έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και η υπογραφή τους αναμένεται σύντομα.

Χορηγούμενο

Ωστόσο οι καθυστερήσεις που επηρέασαν το χρονοδιάγραμμα οφείλονται στην ανάγκη αντιμετώπισης αυθαίρετων κατασκευών στη νέα έκταση και στην καθυστέρηση της άδειας κατεδάφισης του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ακόμη ο κ. Γραμματικογιάννης διευκρίνισε ότι το παλιό γήπεδο δεν θα κατεδαφιστεί πριν ολοκληρωθεί το νέο.

Ένα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί είναι η μετακίνηση εταιρειών logistics από τον Βοτανικό στο νέο κέντρο logistics στη Φυλή, κάτι που αναμένεται να επιλυθεί με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού εντάσσεται στη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού με συνολική επένδυση 267 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα έως 40.000 θέσεις, με 1.300 σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα. Επιπλέον περιλαμβάνει επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει το γήπεδο με την εξέδρα των φιλοξενούμενων. Υπόγεια διάβαση δίπλα στο Μετρό Ελαιώνας και χώρους πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button