EΛΛΑΔΑ

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Αυγούστου – Χρόνια Πολλά!

Τιμάται η Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Χορηγούμενο

Σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024, τιμάται η Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, γνωστός και ως Ιωάννης ο Πρόδρομος, είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος του Ιησού Χριστού και με τη διδασκαλία του προετοίμασε τους ανθρώπους για την έλευση του Μεσσία Ιησού. Γεγονός που του χάρισε το προσωνύμιο “Πρόδρομος”.

Η Αποτομή της Τίμιας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου μνημονεύεται σήμερα. Ο Προφήτης, με τα λόγια του στην έρημο, είχε ενοχλήσει τους Φαρισαίους και τον Ηρώδη Αντίπα, τετράρχη της Γαλιλαίας και Περαίας, όταν τον κατήγγειλε για την παράνομη σχέση του με τη γυναίκα του αδελφού του, Ηρωδιάδα, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί.

Χορηγούμενο

Κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του Ηρώδη, η κόρη του, Σαλώμη, χόρεψε για αυτόν, και εκείνος της υποσχέθηκε ό,τι θα ζητούσε. Υποκινούμενη από τη μητέρα της, Ηρωδιάδα, η Σαλώμη ζήτησε το κεφάλι του Ιωάννη σε ένα πιάτο. Έτσι, ο Ιωάννης αποκεφαλίστηκε. Μετά το μαρτυρικό του τέλος, οι μαθητές του πήραν το σώμα του και το έθαψαν σε ένα μνήμα.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button