ΚΟΣΜΟΣ

Διαρρήκτες: Τι φορούν, πως τσεκάρουν τα σπίτια μας και πως εισβάλλουν

Οι μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν

Χορηγούμενο

Διαρρήκτες: Τι φορούν, πως τσεκάρουν τα σπίτια μας και πως εισβάλλουν; Οι μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να μας κλέψουν

Διαρρήκτες: Τι φορούν, πως τσεκάρουν τα σπίτια μας και πως εισβάλλουν; Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος φέρνει πολλές εξόδους από την πόλη, η αυξημένη δραστηριότητα κλοπών σπιτιών γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική. Στη Ρώμη, το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, με τις κλοπές να είναι σε έξαρση κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών.

Οι αρχές της Ρώμης, ειδικότερα οι αστυνομικοί του τμήματος Πόντε Μίλβιο, έχουν θέσει σε εφαρμογή μια ευρεία επιχείρηση κατά της κλοπής. Μέχρι στιγμής, έχουν συλλάβει 14 άτομα γεωργιανής καταγωγής που φέρονται να είναι πίσω από πολλές από αυτές τις κλοπές.

Χορηγούμενο

Ο Επίτροπος Roberto Ricciardi εξήγησε στη ρωμαϊκή έκδοση της εφημερίδας Repubblica ότι οι δράστες ακολουθούν μια ιδιαίτερη τεχνική. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία και τακτικές για να παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας και να εισέρχονται στα σπίτια χωρίς να αφήνουν ίχνη. Αυτή η τεχνική τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους και αποτελεσματικούς, γεγονός που αναγκάζει τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να εντοπίσει και άλλους πιθανόν συνεργούς και να προστατεύσει τους κατοίκους από περαιτέρω περιστατικά κλοπών… «Είναι γρήγοροι, δεν κάνουν θόρυβο. Επιλέγουν άδεια σπίτια, φορούν μπαντάνες και καπέλα, οπότε προσπαθούν να αποφύγουν τις κάμερες».

Και συνεχίζει: «Παρακολουθούν τα κτίρια που τους ενδιαφέρουν. Ξεκινούν από τον επάνω όροφο και σημαδεύουν όλες τις πόρτες με ένα κορδόνι κόλλας ή με ένα χαρτί που έχει μείνει ανάμεσα στην πόρτα. Αφού έχουν χαρτογραφήσει όλες τις πόρτες, επιστρέφουν εντός τριών ημερών. Εάν τα σημάδια είναι στη θέση τους, σημαίνει ότι τα διαμερίσματα είναι άδεια».

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Απίστευτη «καμπάνα» σε 40χρονο: Πυροβόλησε λαθρομετανάστη διαρρήκτη, που προσπαθούσε να μπει σπίτι του!

Πώς μπαίνουν οι διαρρήκτες

Ο Ricciardi εξηγεί ότι οι κλέφτες μπαίνουν εύκολα σε πολλές περιπτώσεις: «Με τις παλιές κλειδαριές χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο. Για όσους έχουν τον ευρωπαϊκό κύλινδρο χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον λεπτές γραφίδες ή γλωττίδες αλουμινίου που εισάγουν στην κλειδαριά. Μεταξύ των κλεφτών υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν οξύ, aqua regia, που διαβρώνει εντελώς την κλειδαριά. Μόλις μπουν μέσα, τα αφαιρούν όλα μέσα σε 4/5 λεπτά χωρίς να κάνουν θόρυβο».

Γενικά αμυνόμαστε με «ψηφιακά ματάκια. Συνήθως συνδέονται με το τηλέφωνό σας και όταν ενεργοποιούνται ανάβουν ένα φως».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button