Οι κάτοικοι του Βόλου εξακολουθούν να ανησυχούν για την κατάσταση που προκάλεσε η εμφάνιση νεκρών ψαριών στον Παγασητικό κόλπο. Παρά την ανησυχία, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι. Αν και η κατάσταση είναι σοβαρή, υπάρχει πρόοδος στην επίλυση του προβλήματος.
Ο κ. Βαρελίδης εξήγησε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου. Η οποία οδήγησε στην εισροή ψαριών στον κάμπο. Καθώς και από την αποστράγγιση της περιοχής. Τα ψάρια, που είχαν αναπαραχθεί σε συνθήκες υπερτροφισμού, υπήρξαν σε υπερβολική ποσότητα, και όταν η στάθμη του νερού μειώθηκε, υπήρξε έλλειψη οξυγόνου, με αποτέλεσμα τη μαζική θνησιμότητά τους.
Η αποστράγγιση του κάμπου είχε ως αποτέλεσμα την παράσυρση των ψαριών στον Παγασητικό. Όπου τα ψάρια που είχαν επιζήσει πέθαναν λόγω της διαφορετικής σύνθεσης του θαλασσινού νερού. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η περιφέρεια έχει τοποθετήσει δίχτυα στον ποταμό Ξηριά για να αποτρέψει την είσοδο νεκρών ψαριών στον Παγασητικό.
Ο κ. Βαρελίδης υπογράμμισε ότι η κατάσταση δεν θα οδηγήσει σε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Και τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος με ψυχραιμία. Τα ψάρια που έχουν καταλήξει στον Παγασητικό, καθώς και τα σκουπίδια που έχουν παρασυρθεί, διαχειρίζονται από εγκαταστάσεις ειδικά για ζωικά κατάλοιπα και νεκρά ζώα.
Χορηγούμενο