ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Επιστρέφει στη Γερμανία η Ακροδεξιά

Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις για το μέλλον της γερμανικής πολιτικής σκηνής;

Χορηγούμενο

Σοκ: Επιστρέφει στη Γερμανία η Ακροδεξιά!

Σοκ: Επιστρέφει στη Γερμανία η Ακροδεξιά… Ένα χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, η ακροδεξιά βρίσκεται πολύ κοντά στο να κερδίσει για πρώτη φορά την πρωτιά σε εκλογές κρατιδίων από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν εκλογές σε δύο ανατολικά κρατίδια της χώρας, τη Θουριγγία και τη Σαξονία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να προηγείται με ευκολία, αν και παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης.

Χορηγούμενο

Ανεξάρτητα από το αν καταφέρει να αναλάβει την εξουσία, τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά το γερμανικό πολιτικό τοπίο. Επιπλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσουν εκλογές και σε ένα τρίτο ανατολικό κρατίδιο, το Βρανδεμβούργο, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν παρόμοια αποτελέσματα.

Η προεκλογική εκστρατεία είναι έντονα πολωμένη, γεγονός που αποτελεί εξαίρεση για τα συνήθως ήρεμα γερμανικά πολιτικά δεδομένα. Αυτό αποτυπώθηκε και σε μια εκδήλωση όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιμετώπισε έντονη αντίδραση από το κοινό, που τον αποκάλεσε «ψεύτη» και «προδότη του λαού».

Δραματικές εξελίξεις: Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία!

Χορηγούμενο

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για το κόμμα του Σολτς. Στη Θουριγγία, η AfD καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό με 33%, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες ακολουθούν με 22%. Ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 17% συγκεντρώνει η νεοσύστατη Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ, το νέο κόμμα της πολιτικού που είχε αποχωρήσει από την Αριστερά. Η κυβερνώσα Αριστερά (Die Linke) βρίσκεται στο 14%, ενώ τα κόμματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, καταγράφουν χαμηλά ποσοστά, με αποτέλεσμα ο συνασπισμός τους να κινδυνεύει να μην έχει καμία έδρα στην τοπική Βουλή.

Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και το SPD υποστεί σημαντική ήττα, η θέση του καγκελαρίου Σολτς θα καταστεί αβέβαιη, με πιθανό διάδοχο τον δημοφιλή υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Στη Σαξονία, η AfD βρίσκεται κοντά στο να αναμετρηθεί με το CDU, με το πρώτο να συγκεντρώνει 31% και το δεύτερο 33%. Παρόλο που ο σχηματισμός κυβέρνησης υπό την AfD παραμένει δύσκολος, οι επιπτώσεις των αποτελεσμάτων θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της γερμανικής πολιτικής σκηνής.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button