EΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την καταβολή Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα αυτό πρέπει να ανανεώνεται κάθε έξι μήνες

Χορηγούμενο

Ορισμένοι από τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου/στέγασης του ΟΠΕΚΑ θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν την καταβολή του επιδόματος για τον Οκτώβριο.

 

Αυτό ισχύει για όσους η αίτησή τους εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2024. Με περίοδο ισχύος από 1η Απριλίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα αυτό πρέπει να ανανεώνεται κάθε έξι μήνες. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες τα εξής:

Χορηγούμενο

Το δικαίωμα λήψης του επιδόματος στέγασης ξεκινά τον μήνα που ακολουθεί την υποβολή της αίτησης. Κατά συνέπεια, η ισχύς της αίτησης αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα και διαρκεί έως την τελευταία ημέρα του έκτου μήνα.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον μήνα που ακολουθεί την υποβολή της αίτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης που θα δηλωθούν στη τροποποιητική δήλωση μίσθωσης ακινήτου πρέπει να καλύπτουν το εξάμηνο διάστημα. Για το οποίο θα εγκριθεί η αίτηση.

Σε περίπτωση τροποποίησης, απαιτείται νέα αποδοχή του μισθωτηρίου στο Taxis. Και οι πολίτες πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό του νέου (τροποποιημένου) μισθωτηρίου στην αίτηση.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button