ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ: Το «νέο» κόμμα που παρουσιάζει ο Κασσελάκης

Το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή και θα αποτελείται από 151 μέλη

Χορηγούμενο

Αναστάτωση προκαλεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά το Συνέδριο του κόμματος.

Οι ιδέες που είχε παρουσιάσει πριν από δύο μήνες στην Κεντρική Επιτροπή. Οι οποίες είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από αρκετά στελέχη, μετατράπηκαν σε πρόταση προς την Επιτροπή Καταστατικού. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, προχωρά σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα. Παρουσιάζοντας την πρότασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Καταστατικού.

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μια από τις αλλαγές που προτείνει είναι η τροποποίηση του ονόματος του κόμματος.

Περιορισμοί και ασυμβίβαστα Επίσης, στην πρότασή του περιλαμβάνονται περιορισμοί, όπως: οι βουλευτές να μην μετέχουν στα κομματικά όργανα, η θητεία κάθε βουλευτή να περιορίζεται στις τρεις και στη συνέχεια να αλλάζει εκλογική περιφέρεια.

Ενίσχυση της θέσης των μελών Επιπλέον, η πρόταση του κ. Κασσελάκη ενισχύει την εξουσία των μελών του κόμματος, δίνοντάς τους αποφασιστικό ρόλο σε θέματα όπως η πολιτική γραμμή και η επιλογή των υποψηφίων, όπως έγινε στις Ευρωεκλογές.

Χορηγούμενο

Τέλος, οι υποψήφιοι για τις εκλογές που συμμετέχουν σε κομματικά όργανα θα πρέπει να παραιτηθούν 24 μήνες πριν από τη συμμετοχή τους. Ειδικά για τους βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές, προβλέπεται ότι στο εξής θα συμμετέχουν μόνο σε ένα κομματικό όργανο. Το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή και θα αποτελείται από 151 μέλη.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button