ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τεστ: Στον εγκέφαλό σας κυριαρχεί το αρσενικό ή το θηλυκό;

Το μυστικό που κρύβουν τα δάχτυλά μας και οι ερωτήσεις που δείχνουν την αλήθεια

Χορηγούμενο

Τεστ: Στον εγκέφαλό σας κυριαρχεί το αρσενικό ή το θηλυκό;Το μυστικό που κρύβουν τα δάχτυλά μας και το απλό τεστ που δείχνει την αλήθεια

Τεστ: Στον εγκέφαλό σας κυριαρχεί το αρσενικό ή το θηλυκό;… Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ο εγκέφαλός σας λειτουργεί περισσότερο με αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά; Υπάρχει ένα απλό τεστ που μπορεί να σας δώσει μια ένδειξη! Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τα δάχτυλά σας.

Συγκεκριμένα, συγκρίνετε το μήκος του δείκτη και του παράμεσου σας. Αν ο παράμεσος είναι μακρύτερος από τον δείκτη, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε πιο “αρσενικά” χαρακτηριστικά σκέψης. Εάν ο δείκτης είναι πιο μακρύς ή αν τα δάχτυλα έχουν περίπου το ίδιο μήκος, τότε μπορεί να έχετε πιο “θηλυκά” χαρακτηριστικά.

Χορηγούμενο

Αν και το τεστ είναι διασκεδαστικό, να θυμάστε ότι ο εγκέφαλος κάθε ατόμου είναι μοναδικός και οι ιδιότητες του φύλου είναι μόνο ένας μικρός παράγοντας που τον καθορίζει!

Το τεστ που θα «αποκαλύψει» εάν έχετε περισσότερο ανεπτυγμένο το αρσενικό ή το θηλυκό μέρος του εγκεφάλου σας

1. Ενώστε τις δυο παλάμες σας μπροστά σας και μπλέξτε τα δάχτυλά σας. Ποιος αντίχειρας είναι από πάνω;
α. Ο αριστερός

β. Ο δεξιός

Χορηγούμενο

2. Ποια διάθεση περιγράφει αυτό που σκέφτεται ο άνθρωπος στη φωτογραφία;

α. Ανησυχία

β. Αμφιβολία

Χορηγούμενο

γ. Παιχνιδιάρικη

δ. Έκπληξη

3. Ποια διάθεση περιγράφει αυτό που σκέφτεται ο άνθρωπος στη φωτογραφία;

Χορηγούμενο

α. Ευτυχία

β. Ενοχή

γ. Παιχνιδιάρικη

δ. Ανησυχία

4. Είναι ο παράμεσος μεγαλύτερος από τον δείκτη σας;

α. Ναι (o παράμεσος είναι μεγαλύτερος από τον δείκτη)

β. Οχι (ο παράμεσος είναι μικρότερος από τον δείκτη)

Δείτε τις απαντήσεις και τα αποτελέσματα

Στην πρώτη ερώτηση, αν είστε άνδρας, είναι πιο πιθανό να επιλέξατε την αριστερή πλευρά. Αν είστε γυναίκα, είναι πιο πιθανό να επιλέξατε τη δεξιά.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αν ο δεξιός σας αντίχειρας είναι στην κορυφή, αυτό δείχνει ότι η θηλυκή πλευρά σας είναι πιο έντονη. Αντίθετα, αν ο αριστερός αντίχειρας είναι πάνω, τότε η αρσενική πλευρά του εγκεφάλου σας κυριαρχεί.

Στη δεύτερη ερώτηση, η ορθή απάντηση είναι “αμφιβολία”.

Στην τρίτη ερώτηση, η σωστή απάντηση είναι “ανησυχία”. Εάν απαντήσατε σωστά στις ερωτήσεις 2 και 3, αυτό υποδηλώνει ότι έχετε εγκέφαλο με κυρίαρχα αρσενικά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτές οι απαντήσεις αντανακλούν το επίπεδο της τεστοστερόνης στο οποίο είχατε εκτεθεί κατά την ανάπτυξή σας στη μήτρα.

Μια μεγαλύτερη παράμεσος είναι ενδεικτική αρσενικού εγκεφάλου, ενώ η μικρότερη είναι χαρακτηριστικό θηλυκού εγκεφάλου.

Η επεξήγηση του τεστ

Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε. Στη συνέχεια, χωρίς να το σκεφτείτε πολύ, ενώστε τα δάχτυλα των χεριών σας με τρόπο που οι παλάμες να κοιτούν μπροστά. Ποιος αντίχειρας βρίσκεται από πάνω; Ο δεξιός ή ο αριστερός; Αν είστε άνδρας, είναι πιθανό να είναι ο αριστερός, ενώ αν είστε γυναίκα, μάλλον είναι ο δεξιός. Αφού ξεμπλέξετε τα χέρια σας, παρατηρήστε τα δάχτυλά σας προσεκτικά. Συνήθως, στους άνδρες ο παράμεσος είναι μεγαλύτερος από τον δείκτη, ενώ στις γυναίκες τα δύο δάχτυλα έχουν σχεδόν το ίδιο μήκος. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να μας δώσουν μια πρώτη ένδειξη για το αν ο εγκέφαλός μας έχει περισσότερα αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.

Όλοι έχουμε μοναδικές διαφορές, ικανότητες, και ταλέντα, πολλά από τα οποία σχετίζονται με το φύλο μας. Για παράδειγμα, οι άνδρες συχνά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα, ενώ οι γυναίκες τείνουν να κατανοούν και να συμπάσχουν πιο εύκολα με τους άλλους. Αυτές οι διαφορές οφείλονται στην βιολογία μας ή είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής μας διαμόρφωσης, η οποία επηρεάζεται από το φύλο μας;

Η μελέτη του Cambridge

Αν και φαίνεται ότι οι διαφορές αυτές είναι απλώς υλικό για βιβλία αυτοβοήθειας ή περιοδικά, η μελέτη των διαφορών ανάμεσα στα φύλα έχει σημαντικές επιστημονικές και πρακτικές συνέπειες. Ο καθηγητής Baron-Cohen από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος ανέπτυξε το τεστ με τα δάχτυλα, βασίστηκε στην ιδέα ότι οι ορμόνες της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αρσενικού ή θηλυκού εγκεφάλου. Για παράδειγμα, η αυξημένη τεστοστερόνη κατά την εγκυμοσύνη θεωρείται ότι οδηγεί σε ανάπτυξη αρσενικού εγκεφάλου. Ένα πιο μακρύς παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη υποδηλώνει, σύμφωνα με έρευνες, υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτή η παρατήρηση εξηγεί το τεστ με τα δάχτυλα, το οποίο επιδιώκει να καθορίσει αν ο εγκέφαλός μας έχει αρσενική ή θηλυκή κυριαρχία.

Τεστ IQ: Δες πόσο έξυπνος εiσαι με μόνο τρεις ερωτήσεις

Ποια είναι όμως η αξία της μελέτης των διαφορών ανάμεσα στα φύλα; Η σημασία αυτών των ερευνών δεν περιορίζεται στην κατανόηση του γιατί οι άνδρες ξεχνούν συχνά τα γενέθλια ή γιατί οι γυναίκες είναι λιγότερο παρούσες σε αθλήματα όπως τα βελάκια. Αντίθετα, η αναγνώριση των διαφορών ανάμεσα στα φύλα μπορεί να οδηγήσει σε πιο εξατομικευμένες ιατρικές και φαρμακευτικές θεραπείες. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στον πόνο και στα παυσίπονα. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα στοχεύουν αποκλειστικά σε άνδρες ή γυναίκες, προσφέροντας έτσι πιο αποτελεσματικές θεραπείες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button