ΚΟΣΜΟΣ

Το μουσείο που μπαίνεις μέσα μόνο γυμνός

Η απίστευτη έκθεση - ύμνος στο γυμνό και στην ιστορία του

Χορηγούμενο

Το μουσείο που μπαίνεις μέσα μόνο γυμνός… Η απίστευτη έκθεση – ύμνος στο γυμνό και στην ιστορία του

Το μουσείο που μπαίνεις μέσα μόνο γυμνός… Το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (Mucem) στη Μασσαλία πρωτοπορεί με μια νέα έκθεση που προκαλεί, καθώς το θέμα της είναι το γυμνό και η παράδοση του γυμνισμού. Σε μια τολμηρή και αντισυμβατική κίνηση, η έκθεση, με τίτλο «Naturist Paradises», προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία και την κουλτούρα του γυμνισμού, όχι μόνο μέσα από εκθέματα, αλλά και βιωματικά, με τους επισκέπτες να καλούνται να περιηγηθούν στο χώρο γυμνοί.

Το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (Mucem)

Η έκθεση απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, εστιάζοντας στον γυμνισμό ως τρόπο ζωής, ιδιαίτερα στις παραλίες και τη φύση. Η κουλτούρα του γυμνισμού έχει βαθιές ρίζες στη γαλλική κοινωνία και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να την εξερευνήσουν σε ένα μουσείο που προάγει την ανοιχτότητα και την ελευθερία του σώματος. Σύμφωνα με τον «The Guardian», περίπου 80 επισκέπτες ξεγυμνώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης, σε έναν κλειστό χώρο με κουρτίνες, προκειμένου να ζήσουν στο έπακρο την εμπειρία.

Χορηγούμενο

Δείτε βίντεο από το promotion της συγκεκριμένης έκθεσης

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 600 φωτογραφίες, βίντεο και αντικείμενα που εξερευνούν τη μακραίωνη παράδοση του γυμνισμού και την εξέλιξή του μέσα στους αιώνες. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την εξέλιξη του κινήματος του γυμνισμού στη Γαλλία και την Ευρώπη, καθώς και τον ρόλο που έχει παίξει στην κοινωνία. Με παραδείγματα από γνωστές παραλίες γυμνιστών, όπως η Cagnes-sur-Mer, η έκθεση ρίχνει φως στην ελευθερία του σώματος και τον τρόπο που η γυμνότητα έχει ενσωματωθεί στη γαλλική ζωή.

Σάλος: Τουρίστρια έκανε δημόσια «σεξ» με ιστορικό άγαλμα

Χορηγούμενο

Ο 28χρονος επισκέπτης από το Ηνωμένο Βασίλειο, Kieren Parker-Hall, περιέγραψε την εμπειρία ως «μοναδική ευκαιρία ζωής», εκτιμώντας τη διαφορετική προσέγγιση της Γαλλίας προς το γυμνό σε σχέση με τη χώρα του. Η έκθεση συνδυάζει την τέχνη, την ιστορία και την κοινωνική κριτική, προκαλώντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ελευθερία του σώματος με έναν νέο και απελευθερωτικό τρόπο.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button