ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου: Το σκηνικό πριν την τραγική επίθεση

Ο Ντίκσον Ντιέμα αντιμετωπίζει κατηγορίες για την αποτρόπαια επίθεση κατά της Ολυμπιονίκη Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι

Χορηγούμενο

Ο Ντίκσον Ντιέμα αντιμετωπίζει κατηγορίες για την αποτρόπαια επίθεση κατά της Ολυμπιονίκη Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι. Καθώς φέρεται να την περιέλουσε με βενζίνη και να την πυρπόλησε στο σπίτι της στην Κένυα. Οδηγώντας τη σε τραγικό θάνατο.

Οι πρώτες εικόνες του φερόμενου ως δράστη κυκλοφόρησαν. Ενώ ο ίδιος αναρρώνει από τα εγκαύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο ένα δοχείο βενζίνης, μια τσάντα και ένα κατεστραμμένο κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον πατέρα της αθλήτριας, Τζόζεφ Τσεπτεγκέι, η κόρη του και ο πρώην σύντροφός της είχαν διαπληκτισμούς για ένα οικόπεδο στην περιοχή Εντέμπες πριν από το τραγικό συμβάν.

Χορηγούμενο

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση συνέβη όταν ο Ντιέμα εισέβαλε στο σπίτι της. Ενώ εκείνη και τα παιδιά της βρίσκονταν στην εκκλησία. Ο δράστης φέρεται να είχε μαζί του βενζίνη, την οποία έριξε πάνω στην αθλήτρια, προτού ανάψει φωτιά με ένα σπίρτο.

Η Τσεπτεγκέι διασώθηκε αρχικά από τους γείτονες. Αλλά υπέκυψε στα τραύματά της μετά από αρκετές ημέρες στην Εντατική του νοσοκομείου Moi στην πόλη Eldoret, στη δυτική Κένυα. Ο θάνατός της προστίθεται στις τραγικές απώλειες άλλων δύο αθλητριών από την Κένυα. Της Ανιές Τιρόπ το 2021 και της Νταμάρις Μούτουα το 2022, με τους συντρόφους τους να θεωρούνται ύποπτοι και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Τσεπτεγκέι, που τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, είχε κερδίσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και Τρεξίματος το 2022 στην Ταϊλάνδη.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button