ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Γιατί στην Ελλάδα πληρώνουμε τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη;

Η «πικρή» απάντηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εστίασης

Χορηγούμενο

Γιατί στην Ελλάδα πληρώνουμε τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη; Η «πικρή» απάντηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εστίασης

Γιατί στην Ελλάδα πληρώνουμε τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη; Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εστίασης (ΠΟΕΣΕ) ξεκίνησε μια εκστρατεία στα social media με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την υψηλή τιμή του καφέ στην Ελλάδα, που θεωρείται η ακριβότερη στην Ευρώπη. Με κεντρικό πρόσωπο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το hashtag #Γιατί Κυριάκο?, η καμπάνια επιχειρεί να εξηγήσει στους πολίτες γιατί πληρώνουν τόσο ακριβά για ένα απλό ποτήρι καφέ.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok με τίτλο «Ο Freddo του Κυριάκου», η ΠΟΕΣΕ αναλύει πού καταλήγουν τα χρήματα από την αγορά ενός εσπρέσο φρέντο. Μέσω της ανάρτησης αυτής, η ομοσπονδία προσπαθεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για το κόστος που επωμίζονται οι επιχειρηματίες του κλάδου, από τη βαριά φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές έως τις τιμές της πρώτης ύλης, καθώς και το γενικότερο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Χορηγούμενο

Απλησίαστος ο καφές: Αύξηση σοκ έως και 45% στα σούππερ μάρκετ

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας διαμαρτυρίας είναι το ερώτημα: «Θεόπικρος γιατί;», που στοχεύει να αναδείξει την απογοήτευση τόσο των επιχειρηματιών όσο και των καταναλωτών με τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Η ΠΟΕΣΕ τονίζει ότι, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, οι τιμές θα συνεχίσουν να παραμένουν υψηλές, επιβαρύνοντας όλους.

Απίστευτο: Αυτός είναι ο πιο βλαβερός καφές για την υγεία

Χορηγούμενο

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την «πικρή» απάντηση της ΠΟΕΣΕ

@poese1992

#εστιαση_ελλαδα #Ποεσε #καφες #φπα #ακριβεια #freddo_του_κυριακου #γιατι_κυριακο

♬ original sound – Poese1992

Η καμπάνια επιχειρεί να κινητοποιήσει τους πολίτες να αναρωτηθούν για τα αίτια της ακρίβειας και να ζητήσουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την κατάσταση τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Χορηγούμενο

«Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς πίνει τον καφέ του ο κ. πρωθυπουργός. Ξέρουμε πολύ καλά, όμως, ότι οι Έλληνες πλέον πίνουμε τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη. Όχι αναλογικά, αλλά σε πραγματικά, αληθή και απόλυτα νούμερα. Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τις μελέτες, περισσότερο από το ένα τρίτο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ στην Ελλάδα σήμερα είναι φόροι, κρατήσεις και εισφορές» αναφέρει η Ομοσπονδία.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button