ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Τούρκοι απειλούν ευθέως με εισβολή την Ελλάδα

Η μαύρη Επέτειος της Κωνσταντινούπολης και τα προκλητικά βίντεο με Leopard και κομάντος

Χορηγούμενο

Οι Τούρκοι απειλούν ευθέως με εισβολή την Ελλάδα! Η μαύρη Επέτειος της Κωνσταντινούπολης και τα προκλητικά βίντεο με Leopard και κομάντος…

Οι Τούρκοι απειλούν ευθέως με εισβολή την Ελλάδα … Σε μια κίνηση με έντονες συμβολικές προεκτάσεις, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε ανάρτηση με απειλητικό ύφος προς την Ελλάδα, επιλέγοντας μάλιστα μια ημέρα ιδιαίτερης σημασίας. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση δημοσιεύθηκε ανήμερα της θλιβερής επετείου των 69 χρόνων από το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω αντιδράσεις.

Η δημοσίευση περιλάμβανε μια φωτογραφία ενός τουρκικού άρματος μάχης Leopard 2A4, εξοπλισμένου με σνόρκελ για την διέλευση υδάτινων κωλυμάτων. Η εικόνα του άρματος καθώς βγαίνει από το νερό υπονοεί, κατά πολλούς, τον ποταμό Έβρο, τονίζοντας ξεκάθαρα την αναφορά στην Ελλάδα. Στην ανάρτηση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας συνοδεύει τη φωτογραφία με το μήνυμα: «Θα υπερβούμε κάθε εμπόδιο», στέλνοντας ένα μήνυμα που παραπέμπει σε ενδεχόμενη εισβολή.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χυδαίες απειλές από Μπαχτσελί και Ερντογάν: «Θυμηθείτε τη Σμύρνη»

Ο παραλληλισμός με τον Έβρο και τη γεωγραφική εγγύτητα προς τα ελληνικά σύνορα είναι εμφανής, γεγονός που εντείνει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η Τουρκία χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες σνόρκελ στα άρματα μάχης της, αρχίζοντας από τα Leopard 1 το 1987, και πλέον η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται σε όλα τα άρματα της 1ης Στρατιάς.

Στην ίδια ημέρα, το τουρκικό υπουργείο προχώρησε και σε άλλη ανάρτηση, αναφέροντας τη σύλληψη επτά ατόμων που επιχειρούσαν να περάσουν τον Έβρο προς την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τους ως οπαδούς της οργάνωσης FETO. Παράλληλα, το υπουργείο σημείωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φροντίζουν για την «ασφάλεια των συνόρων». Ωστόσο, η αναφορά αυτή προκαλεί ειρωνικές αντιδράσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κατηγορίες ότι η Τουρκία ενθαρρύνει τη μαζική προώθηση μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα, προκαλώντας αμφισβητήσεις σχετικά με τη διαχείριση των συνόρων.

Δείτε το απειλητικό βίντεο με τους Τούρκους κομάντος

Χορηγούμενο

Εθνικιστικό «αντάρτικο» στον Τουρκικό Στρατό με μπροστάρισσα μια γυναίκα (βίντεο)

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα επιθετικότητας και προκλήσεων που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας ανησυχία για το μέλλον της διπλωματικής σταθερότητας στην περιοχή.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button