ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

«Μεγάλη Αλβανία»: Περίεργες μπίζνες από Αλβανούς επενδυτές στην Πρέβεζα

Μπροστάριδες του Ράμα αγοράζουν όλα τα «φιλέτα» από την Πάργα έως τον Άγιο Θωμά

Χορηγούμενο

«Μεγάλη Αλβανία»: Περίεργες μπίζνες από Αλβανούς επενδυτές στην Πρέβεζα! Μπροστάριδες του Ράμα αγοράζουν όλα τα «φιλέτα» από την Πάργα έως τον Άγιο Θωμά

«Μεγάλη Αλβανία»: Περίεργες μπίζνες από Αλβανούς επενδυτές στην Πρέβεζα… Στην παράκτια θαλάσσια ζώνη από την Πάργα έως το ακρωτήριο Άγιος Θωμάς στην Πρέβεζα, κυκλοφορούν φήμες που έχουν προκαλέσει μεγάλα ερωτηματικά. Το επίκεντρο αυτών των συζητήσεων είναι οι αγοραπωλησίες γης από επιχειρηματίες, κυρίως από την Αλβανία, οι οποίοι φαίνεται να επενδύουν μαζικά σε ακίνητα στην περιοχή. Ενώ αρχικά αυτές οι κινήσεις παρουσιάζονται ως επενδυτικές, οι υποψίες γύρω από τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίζουν πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Αλβανία, δημιουργούν έντονη ανησυχία για τα κίνητρα των αγορών.

Η εφημερίδα «Μακελειό» επισημαίνει ότι η περιοχή της Πρέβεζας, ειδικά η παραλιακή ζώνη, έχει προσελκύσει την προσοχή αλβανών επιχειρηματιών που, φημολογείται, σχετίζονται άμεσα με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις φιλόδοξες βλέψεις του Έντι Ράμα και το όραμά του για τη «Μεγάλη Αλβανία». Παρά τις φήμες, πολλοί ντόπιοι διστάζουν να μιλήσουν δημόσια για τις αγοραπωλησίες γης, που αφορούν στρατηγικές τοποθεσίες και «φιλέτα» κοντά σε τουριστικά θέρετρα.

Χορηγούμενο

Το Μονολίθι, με τη μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρώπη, είναι μία από τις περιοχές που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Αλβανών επενδυτών. Ορισμένοι κάτοικοι πιστεύουν ότι οι επενδυτικές κινήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά μπορεί να κρύβουν και άλλες επιδιώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αδελφοί και φίλοι του Αλβανού πολιτικού Βαγγέλη Τάβου φαίνονται να διαπραγματεύονται την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην περιοχή.

Βαγγέλης Τάβος: Τα σκοτεινά «παιχνίδια» με τον Ράμα και την ελληνική μειονότητα

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους είναι ότι, αν και τυπικά οι αγοραστές φαίνονται να είναι Έλληνες επιχειρηματίες, φημολογείται ότι αυτοί λειτουργούν ως «μπροστάρηδες» για Αλβανούς αγοραστές. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή και από άλλες περιπτώσεις, όπως στην περιοχή της Χειμάρρας, όπου Έλληνες κάτοικοι αναγκάστηκαν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Χορηγούμενο

Σε πελάγη ευτυχίας ο υιός Σόρος: «Χάθηκε» στην αγκαλιά του Ράμα

Οι ντόπιοι ζητούν περισσότερη διαφάνεια και έρευνα γύρω από τις αγοραπωλησίες αυτές, καθώς οι υποψίες περί «αλβανικής επέκτασης» μεγαλώνουν. Το θέμα αυτό απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση, καθώς η ιδιοκτησία γης σε στρατηγικά τουριστικά σημεία της Ελλάδας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική μας ασφάλεια. Όπως λέει η λαϊκή ρήση, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», και οι ενδείξεις γύρω από το ζήτημα αυτό δεν μπορούν να αγνοηθούν.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button