ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Μήπως ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές ο Πρωθυπουργός;

Χορηγούμενο

ΔΕΘ: Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης… ΔΕΘ: Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Μήπως προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές ο Πρωθυπουργός;

ΔΕΘ: Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης… Με μία έντονα προεκλογική ομιλία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για εθνικές εκλογές την άνοιξη, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Η κίνηση αυτή έχει στόχο τον μηδενισμό του πολιτικού χρόνου και την εκμετάλλευση των εσωτερικών κρίσεων που αντιμετωπίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την εξασφάλιση της παραμονής του στην εξουσία μέχρι το 2029.

Μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Χορηγούμενο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του ήταν η αναφορά σε αυξήσεις συντάξεων, μισθών και νέους διορισμούς στο Δημόσιο, που θύμιζε παλαιοκομματικές τακτικές του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου 2025 θα υπάρξουν νέες αυξήσεις για 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, ενώ υποσχέθηκε και άλλες παροχές σε διάφορους τομείς, παρά το γεγονός ότι τα ταμεία του κράτους είναι άδεια.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 10.000 μόνιμοι διορισμοί στο Δημόσιο, ενώ από το 2019 συνολικά έχουν γίνει σχεδόν 40.000 προσλήψεις. Ακόμη, τόνισε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027, ενώ υποσχέθηκε μια επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού και αυξήσεις στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων και των εφημεριών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επιπλέον, έκανε αναφορές σε φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για τις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση των νέων γονέων και την υποστήριξη των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

Χορηγούμενο

Αν και οι ανακοινώσεις αυτές παρουσιάστηκαν ως μέτρα κοινωνικής πολιτικής, πολλοί τις εκλαμβάνουν ως καθαρά προεκλογικές εξαγγελίες, εν όψει των ενδεχόμενων εθνικών εκλογών που ίσως προκηρυχθούν με αφορμή την προεδρική εκλογή.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button